Hogyan tudok ténylegesen saját otthoni netemről webszervert készíteni és saját domain-t használni?
Sziasztok. Hogyan tudok ténylegesen saját otthoni netemről webszervert készíteni és saját domain-t használni?
Azt hallotam van rá megoldás és olvastam hogy megéri domaint venni de ha megvettem akkor host is kell és ha én csinálom a szervert akkor már nincs értelme regisztráltatnom.
Tehát kérek minden olyan embert aki tudna nekem ebben segíteni írjon ide!
Köszönöm.
Először is kell egy számítógép, ami a nap 24 órájában üzemel. Erre elég kezdetben egy régebbi, viszonylag alacsony fogyasztású gép is. Telepítesz rá egy Linux-ot (pl. Ubuntu), felrakod az apache-ot, mysql-t, php-t, ezeket beállítgatod. Ubuntu.hu-n ezekről van leírás:
Natehát ti még mindíg nem értetek!!!
Megvan a szerver megtanultam a PHP és a MYSQL használatát!
Annyi kell hogy meglegyen pl.elektrotechnika.hu semmi más hogyan értem el? (15mbit/sec netemet és az 1 megabájtnyi anyagot seperc feltöltöm.) FIX IP?? hát a számítógépnek van 1 ami fix-.-".
Kell egy domain ami arra az IP címre mutat.Ezt vásárolni kell...
Viszont van ingyenes tk domain is:
Kedves kerdezo, ha mar megvan a gep, amirol uzemeltetni akarod, akkor "csak" egy domain regisztralasra van szukseged, illetve, hogy a mar meglevo gepet fix ip-vel el lehessen erni.
Mivel a domain regisztracio azt jelenti, hogy a emberileg fogyaszthato cimet neked "atiranyitjak" a gep ip cimere.
(Ez azt is jelenti, hogy azt a gepet fix ipvel kell ellatni)
Ezt uzemeltetheted othonrol is, illetve, szerverhost cegnel is.
Ugyhogy akarhogy is, neked elso korben egy beregisztralt domain kell. (hint: google -> domain regisztráció)
Minden megvan! Én egyetlen dolgot nem értek! Azt hogy mások miért nem tudják látogatni az oldalamat? Pl.Mit kell beállítanom az Apache-n vagy akármi máson?
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!