Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Karakterkódolás: Ã...

Karakterkódolás: Ã kezdetű rossz karakterek átalakítása hogyan?

Figyelt kérdés
Adatbázisból exportálok adatokat, és sajnos az ékezetes karakterek Ãvalami karakterek benne. Mindegyik karakternek megvan a megfelelő Ã karaktere. Hogyan tudnám átkonvertálni őket a megfelelő karakterekre? (akár phpval)
2010. aug. 31. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:

utf8 karakterkódokról beszélsz.

php-val: $decoded_string = utf8_decode($string);

2010. aug. 31. 20:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezzel a megoldással kb a fele átalakul, de sok karakter helyett csak ? van. Amúgy köszi a választ :)
2010. aug. 31. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Esetleg:

@mysql_query("SET NAMES utf8");

2010. szept. 1. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
ez a tanulópénz. majd legközelebb a tábláidat, meg az adatbázisodat is utf8-cal hozod létre.
2010. szept. 6. 05:16
 5/8 A kérdező kommentje:
nem az én hibám, e107-es weblapon volt a gond, amikor exportáltam az adatbázist, de a weblapon tökéletesen megjelent minden szöveg az adatbázisból, viszont exportálva sehogy sem tudtam rávenni a helyes működésre. végső megoldásként megpróbáltam szerveroldalon előállítani az INSERT utasításokat, és végül is sikerült.
2010. szept. 6. 19:18
 6/8 anonim ***** válasza:
jaa, hát ha ilyen szutyok sablonnal dolgozol, akkor ne csodálkozz, hogy nem működik.
2010. szept. 7. 07:57
 7/8 A kérdező kommentje:
hát, azért ezzel vitatkoznék. igaz, hogy a sablonok nem a legjobbak (de a Drupal szerintem mind közt a legjobb), de megkímél egy komplett webrendszer megírásától, CMS-sel csak 1 hét a weblap beüzemelése a hónapok helyett.
2010. szept. 8. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:
bénábbaknak kellenek hónapok...
2010. szept. 9. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!