Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mitől lehet, hogy egy PHP...

Mitől lehet, hogy egy PHP oldal nem generálódik le?

Figyelt kérdés

A Szerverrel nem lehet baj, a /var/www/html mappában lévő index.php nem mutat ilyen jelenséget, (Tartalma összetett, SQL lekérés stb.) ellentétben a /var/www/html/panel/l.php - vel, aminek a tartalma jelenleg nem több mint :

<?php

echo("Jónapot");

A Hiba pedig az, hogy 10-ből akár 2-3 alkalommal is, nem generálja le a tartalmat, és a válasz "", "Jónapot" helyett.

Mitől lehet?

Ubuntu 20.04, apache2

2021. júl. 12. 01:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Naplóállomány - főleg a /var/log/apache2/ könyvtárban levő nem mond semmit?

Böngésző Webfejlesztő eszköze - CTRL+Shift+I vagy F12 billentyű - a hálózat fülön milyen válasz-fejléceket produkál a hibás oldalbetöltéskor?

Az Apache2 csomagból telepítve? Melyik verzió? A PHP hogyan, milyen módon kapcsolódik az Apache-hoz?

2021. júl. 12. 01:57
 2/7 anonim ***** válasza:

error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);

Ezt rakd be a php elejére esetleg, leírás itt:

[link]

2021. júl. 12. 08:15
 3/7 anonim ***** válasza:
31%

Itt egy kis segítség:

[link]

Nem biztos, hogy bajt kellene, hogy okozzon, de nekem az tűnt fel legelsőnek, hogy a "<?php" nincs lezárva egy "?>" -al, nameg én nem is "echo"-zgatnék, hanem eleve:

<?php

print "Jónapot";

?>

Bár én egy "phpinfo();"-t is megnéznék:

<?php

phpinfo();

?>

2021. júl. 12. 10:10
 4/7 anonim ***** válasza:
31%

#3-as: miért, mivel jobba print, mint az echo? Én pont fordítva mondanám, én nem printelgetnék, csak simán echo.

A ?> lezárás pedig simán elhagyható.

2021. júl. 12. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:

#4-essel értek egyet.

Egyébként az ECHO gyorsabb plusz több paramétert is tud.

[link]

2021. júl. 12. 11:29
 6/7 anonim ***** válasza:
47%

#4-nek: Csupán megszokás kérdése, csináld úgy. Valamiért gondolom csak létrehozták a print-et is, ha meg annyira hasznavehetetlen, miért nem tüntetik el a fenébe?

#5-nek: Sohasem panaszkodott senki sem, hogy 0.000001 szecundummal lassabban írta ki a weboldal, hogy "Örömmel tájékoztatjuk, hogy a regisztrációja elkészült, kérjük nézze meg az e-mail címét a további teendőkért." Nem szoktam több paramétert sem használni.

De örülök, hogy itt mindig tanulok valami "újat", mert rengeteg okos ember van!

2021. júl. 12. 11:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon érdekes dolog történt, virradóra megjavult az oldal, pedig igazán nem is nyúltam hozzá. Létrehoztam a biztonság kedvéért egy x.php fájlt is, az is működik tökéletesen. Nem tudom mi történhetett, vagy hogy fogja-e még produkálni ezeket a jelenségeket. Köszönöm a válaszát mindenkinek, zöldek kiosztva :)
2021. júl. 12. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!