Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Egy oldalas weblaphoz is kell...

Egy oldalas weblaphoz is kell tárhelyet vásárolni?

Figyelt kérdés

2021. jún. 22. 15:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
igen.
2021. jún. 22. 15:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hacsak nem valami ingyenes szutyokra szeretnéd feltenni
2021. jún. 22. 16:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem akarom ingyenesre, mert igazából a minimum tárhely elég elenyésző összegű. Találtam olyat ami egy évre 990 Ft
2021. jún. 22. 16:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Ahhoz kell domain nev is mert az ingyenes vacakhoz kapsz aldomaint de ha tarhelyre fizetsz elonoda kell egy domain nev is. Ha nincs akkor regisztraltatnod kell.
2021. jún. 22. 18:27
 5/9 A kérdező kommentje:
A domaint már megvettem 2 évre. Az rendben van. Köszönöm a segítséget!
2021. jún. 23. 08:12
 6/9 anonim ***** válasza:
17%
Milyen az az oldalas weblap? Hentesáruval foglalkozik? Sertés vagy marh oldalast kell elképzelni?
2021. jún. 25. 21:27
 7/9 anonim ***** válasza:

#6, úgy hívják hogy SPA. Single page application.

A frontendet ingyenesen tudod tárolni surgen, vercelen vagy netlifyon.

2021. jún. 28. 14:06
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 csak érzékeltetni akartam hogy többek között azért is fontos a helyesírás, hogy a szöveg ne legyen félreérthető. ;)
2021. jún. 28. 23:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár találtál tárhelyet, de ha valaki elolvassa a témát, írnék egy részletesebb segítséget (szolgáltató reklám nélkül).

Léteznek ingyenes tárhely szolgáltatók (ha a Google-ban rákeresünk az ingyen tárhely vagy free hosting kulcsszóra, elég sok közül választhatunk). Ezek egy része ingyenes aldomaint is ad, azaz tényleg egy forintot nem kell fizetni és elindíthatjuk a honlapunkat.

Az ingyenes tárhelyek legnagyobb előnye, hogy nem kell érte fizetni, de sajnos ezzel a pozitívumok ki is merültek. Sok szolgáltatás lassú, és hirdetéseket jelenít meg. Általánosságban elmondható, hogy azok a szolgáltatók, amik kis méretű (néhány száz megabyte) tárhelyet adnak, minőségre jobbak, mint amik 1Gb felettit kínálnak. Van ahol az adatforgalom korlátozott, azaz ha egy kicsit is látogatottabb lesz a weboldalunk, már váltanunk kell fizetős csomagra.

A másik tényező (tapasztalat), amire nem árt figyelni, hogy az ingyenes tárhelyek bármikor megszűnhetnek (jobb esetben csak fizetőssé válnak). Erre a múltban nagyon sok példa volt (én legalább tízet ismertem, ami mára megszűnt, igaz indultak helyettük újak). Minél idősebb egy szolgáltatás, annál megbízhatóbb, bár ez sem garancia, ismertem olyan ingyenes tárhelyet, ami közel 20 év működés után szűnt meg.

Sok ingyenes tárhelyen lehetőség van saját domain használatára, ezért én azt szoktam javasolni, hogy saját domaint jegyezzünk be (kb. 1600 Ft az éves díja). Igaz, hogy ez már nem teljesen ingyenes, de így ha a választott ingyenes tárhely nem felel meg minőségre, vagy megszűnik, akkor bármikor tudunk váltani (feltéve, hogy rendszeresen készítünk biztonsági mentést az oldalunkról, ami ingyenes tárhelynél különösen ajánlott).

Amire jó az ingyenes tárhely:

- Gyakorláshoz: kezdő webfejlesztőknek nagyon jó gyakorolni, kipróbálni és megtanulni a különböző CMS-ek használatát. Erre a célra egy ingyenes aldomain is megfelel, hiszen ha gond van, semmi fontos sem veszik.

- Személyes weboldalakhoz és blogokhoz: bár nem kötelező, de itt már érdemes elgondolkozni a saját domain néven, ha nem szeretnénk kockáztatni a webcímünk elvesztését.

Céges weboldalakhoz már kevésbé ajánlok ingyenes tárhelyet, bár egy kisebb bemutatkozó oldalhoz megfelelhet (maximum 40-50 fénykép és 4-5 aloldal). A saját domain név hiánya viszont céges weboldalnál szarvashiba. Egy ingyenes aldomain (bármennyire is szép meg tetszetős a weboldal), komolytalanná teszi az egészet. Egy szakember esetében a kiszállási díj több, mint a domain éves díja. Szóval az a vállalkozó aki erre sajnálja a pénzt, jobb ha egyáltalán nem csinál weboldalt, mert csak lejáratja magát vele (bocsánat a nyers őszinteségemért).

A fenti kijelentésem természetesen csak céges weboldalra vonatkozik, a 100. Naruto rajongói oldalhoz, meg Bözsi néni receptes blogjához nyugodtan használhatunk ingyenes aldomaint. :)

2021. aug. 20. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!