Hogyan tudok saját PC-ről online weblapot készíteni?
Adódott az a probléma, miszerint megvettem egy domaint a namecheap oldalon, viszont az ő hosting szolgáltatásukat nem akartam használni. Ehelyett kitaláltam, hogy a régi laptopomról fogom hostolni, mert miért ne, csak problémákba ütköztem.
Próbálkoztam wamp szerverrel, de itt nem találtam meg a "put online/offline" beállítást, utána próbálkoztam ampps-el is.
Mind a kettővel addig jutottam el, hogy működik minden script (egy játékot akarok rajta futtatni) sima localhost-on, azt is be tudtam állítani, hogy a lefoglalt domainemmel is működjön szintén local hoston, viszont mivel localhost ugye máshonnan nem elérhető, csak az én laptopomról. Milyen megoldással lehetne megcsinálni, hogy ne csak én érhessem el ezt a weblapot, hanem bárki, bárhonnan? Egyáltalán lehetséges ez itthonról?
A DNS szerveren be kell állítani a géped IP címét.
Kelleni fog egy statikus IP a szolgáltatótól, nem biztos hogy olcsó mulatság.
Aztán be kell tűzfalakat állítani.
Amúgy azért nincs a wamp-on on/off, mert ha megy a program, akkor fut, ha exiteled, akkor nem fut.
Nem éri meg ezzel szórakozni.
-Feleslegesen drága
-Feleslegesen bonyolult
-Nincs értelme (a te esetedben, van akinél van)
Egy olcsó webhosting, vagy VPS megteszi szerintem amire kell. Nem feltétlen kell a Namecheap-ét válaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!