Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi az a node.js? Mire jó és...

Mi az a node.js? Mire jó és mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 5. 15:06
 1/9 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 5. 15:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Programnyelv/nyelvkiegészítés.

Programozni lehet rajta weblapot, asztali alkalmazást, talán mobil appot is (bár utóbbiban nem vagyok biztos).

Wikipédia/google mit adott ki???

2021. ápr. 5. 15:08
 3/9 Alex Fly ***** válasza:
100%

Röviden arra szolgál, hogy a szerveroldali scripteket is meg tudd írni javascript nyelven, kiváltva a PHP-t.

Így elég a javascript mind szerver- mind kliensoldalon.

2021. ápr. 6. 13:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor miért használnak még php-t?
2021. ápr. 6. 17:34
 5/9 Alex Fly ***** válasza:

@4: amiért használnak még javat is, hiába van C++. Vagy C#-ot, holott Python is létezik...

Van rengeteg programnyelv, egyesek az egyiket használják, mások mást. Egyik node.js-ben írja a szerveroldali kódot, a másik PHP-ben - ki mit szokott meg.

2021. ápr. 6. 17:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Én amúgy úgy tudom, hogy a php-t többen használják adatbázissal való kapcsolatra

2021. ápr. 6. 20:34
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
A nodeJS tobb keretrendszert (framework) tartalmaz magaban. Peldaul ott van a frontend-re hasznalt Angular (s React), vagy backend-re (serverkapcsolatok, adatbazisok, adatok lekerese, modositasa) az expressJS. Ami kozos bennuk, hogy a javascriptet (vagy ujabban typescriptet) hasznaljak programozasi nyelvkent. Igen, a php-t tobben hasznaljak, mivel mar regebb ota van piacon (tobb megoldas, forum kerdes van a netten), de ujabban a nodeJS is kezd teret nyerni. Tobb ok van azert, hogy miert nem valtanak sokan PHP-rol nodeJS-re. A legfontosabb ok, hogy PHP-ben mar van egy mukodo alkalmazasuk, s rengeteg befektetett munka es ido veszne karba a valtas miatt (a programozok uj nyelvet kell tanuljanak, ujbol meg kell irni az alkalmazast, ujbol kell tesztelni, stb.)
2021. ápr. 7. 08:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat.
2021. ápr. 7. 11:07
 9/9 anonim ***** válasza:
továbbá sokkal több tárhelyen érhető el a php, mint a nodejs
2021. ápr. 9. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!