Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi az anyja baja van a php...

Mi az anyja baja van a php kódsoromnak?

Figyelt kérdés

print("Hello!". "Itt a mai dátum: "."date('Y-m-d, H:i:s'))";

Látható, hogy a dátumot akarom kiírni, de ez a maszlag nem engedi, pedig már nem tudom hogyan írjam át.

Azt írja a könyv, hogy a print függvényben ponttal(.) választjuk el a dolgokat. De akkor itt most hol a hiba?

2021. jan. 23. 02:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát mert a sor végére teszed az idézőjelet, kolléga. :D Ráadásul a date-t is idézőjelek közé teszed, pedig az függvény, nem string.

print("Hello!". "Itt a mai dátum: " . date('Y-m-d, H:i:s'));

A jelek szerint nem érted a string fogalmát. A string egy változótípus, amely karaktersorozatot tárol. Több stringet összekapcsolhatsz a . operátorral. Pl:

"Hülye vagyok "."a PHP-hoz!"

A te példádban egy ilyen stringet adsz át a print() függvénynek. Három stringet kombinálsz: "Hello", "Itt a mai dátum:", és a harmadik egy újabb függvény, a date() visszatérési értéke. Tehát meghívsz egy függvényt, az lefut a háttérben, majd visszaad egy stringet, ami hozzáadódik az előző kettőhöz.

2021. jan. 23. 03:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Áh köszönöm most már világos. Tehát ez egy jó példa:

print("'nyád a hülye az". "bazzeg!");

Köszönöm. Ma is sokat tanultam!

2021. jan. 23. 04:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem, csak egy space-t tegyél bele valamelyik string elejére vagy végére, különben összeragasztja az "az" és "bazzeg" szavakat.
2021. jan. 23. 05:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Tényleg! Köszönöm ezt is, ragyogóan sikerült^.^
2021. jan. 23. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!