Üdv, PHP kereső funkcióval kapcsolatban lenne kérdésem!?
Figyelt kérdés
Szeretnék az oldalamra egy keresés funkciót, az én egyszerű elképzelésem, ami szerintem nem túl hatékony: a keresett szóra futtatok az adatbázisban tárolt adatokra egy lekérdezést "like"-al. De ez nem túl hatékony, ha több táblában is keresek ráadásul táblánként több oszlopba, illetve, ha egy fórum táblába keresek a hozzászólásokban, ott is elég sok adatban kéne kutatni. Van erre valami best practice??2021. jan. 20. 19:14
2/6 anonim válasza:
Attribútumok indexelése, hogy gyorsabb legyen a keresés
4/6 A kérdező kommentje:
Az indexelés az oké, de pl. ha a hozzászólások szövegeimben IS szeretném a keresést futtatni, azokra az indexelés alkalmazása nem túl előnyös nem?
2021. jan. 21. 06:27
5/6 A kérdező kommentje:
Ja most olvastam, hogy ez a fulltext index pont a nagyobb típusú adatok miatt jó
2021. jan. 21. 06:33
6/6 anonim válasza:
ha a hozzászólásokban akarsz keresni, az mindig lassú, meg végig kell nyalni a teljes tartalmat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!