Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Fényújság javascript segítségé...

Fényújság javascript segítségével, de hogyan?

Figyelt kérdés

Fényújságot csináltam, nem nagy szám, csak scrolloz felfelé, és van egy sebessége. Az a baj, hogy nem követi tökéletesen a magasságot, mert amikor a szöveg még látható, már akkor eltűnik, és kezdi előlről az egészet.

Hogyan érjem el azt, hogy menjen ki a szöveg, mondjuk várjon is utánna 1-2 mp-et, és csak utánna induljon el újra?

2020. dec. 7. 05:29
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Kódot légy szíves!
2020. dec. 7. 05:41
 2/7 A kérdező kommentje:

<marquee behavior="scroll" scrollamount="1" direction=up>

<!--Szöveg helye-->

<p>

szoveg sok sok szoveg, szoveg sok sok szoveg, szoveg sok sok szoveg

</p>

<p>

szoveg sok sok szovegszoveg sok sok szovegszoveg sok sok szovegszoveg sok sok szoveg

</p>

<!--Szöveg helye-->

</marquee>

Mondtam h egyszerű xd

CSS nem fontos. Van egy betüszín meg font-size érték.

2020. dec. 7. 06:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Rengeteg opciód van:

- <p> </p> beillesztése párszor a szöveg után

- <br> beillesztése párszor a szöveg után

- <p style="padding-bottom: 100px"> az utolsó p tagre

- marquee > p:last-child {

padding-bottom: 100px;

}

- marquee > p:last-child::after {

content: '';

display: block;

height: 100px;

}

2020. dec. 7. 08:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Pontosabban a <p> </p> közé egy nem törő szóközt kell raknod, a forráskódban látszik, itt nem. "&_nbsp_;", az aláhúzásjelek nélkül.
2020. dec. 7. 08:27
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
(A <marquee> tag deprected, mint pl. a <b> és <i> is, csak azért megy még mert kompatibilitási okokból nem távolították még el a böngészőkből.)
2020. dec. 7. 09:28
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 meg a legtöbbször ízléstelen és idegesítő. De ezekbe nem is érdemes belemenni... :D
2020. dec. 7. 09:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Tökéletesen működik amit #3-as írt. Köszönöm neki. Már csak a befoglaló divnek kellett magasságot állítani.

Nem tudtam, hogy ezt a TAG-et már nem használják. Nekem tetszik, bár azt tudom, hogy CSS3-ban vannak animációk. Így egyszerűbb ez.

2020. dec. 7. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!