Tárhelyszolgáltatók paraméterei között mit jelent a MySql adatbázis?
Ha egy tárhely szolgáltatónál az van írva, hogy "MySql adatbázisok száma" korlátlan és a "honlap elhelyezés" 5db. Akkor az mit takar pontosan?
Mert én eddig úgy értelmeztem, hogy egy tárhelyhez kapcsolódhat akár több adatbázis is és ahány adatbázist tartalmaz a csomag, az annyi honlap feltöltését jelenti. És az adatbázisok száma = MySql adatbázisok számával.
Tudom lehet nagyon el vagyok tévedve, de azért kérdezek rá, hogy ez világos legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen, az feltűnt, hogy nem függetlenek egymástól. De akkor, igazából az érdekelne, hogy pl az egyik szolgáltatónál a "MySql adatbázisok számánál" az van hogy 2., egy másik szolgáltatónál pedig az, hogy korlátlan, akkor mit nyújt nekem az, hogy a MySql adatbázisok száma korlátlan, és nem pedig csak 2? Mit befolyásol?
Köszönöm :)
Azzal tisztában vagyok, hogy mi a különbség a 2 és a korlátlan között :D, a MySql nem világos, nyilván annyinak utána tudok nézni a neten, hogy ez egy adatbázis-kezelő szerver.
De nem tudnék biztosra megfogalmazni egy kielégítő választ, ha megkérdeznék, hogy figyi már, ha én olyan csomagot vettem, amiben 2 MySql adatbázis-kezelő szerver is van, akkor 2-vel több mit tudok csinálni vagy elérni (mintha csak mondjuk 1 lenne, vagy korlátlan)
Lehet hogy a kérdés nem jó, de mivel nem tudom a pontos jelentést így lehet nem is tudok jól kérdezni. De szeretnék :)
Tfh. üzemeltetsz egy webshopot, egy fórumot és egy blogot. Ezeknek a webes szoftvereknek 3 különböző adatbázist kell létrehozni (gondolj rá úgy, mintha 3 különböző fájlban tárolnák az adatokat, ami egyébként így is lenne pl. SQLite esetén).
Most jön majd a beszólás, hogy hülye vagyok, mert egy adatbázis is elég lenne ennek a háromnak, csak be kell állítani egy táblaelőtagot és igaz is lenne. Csak szebb és biztonságosabb, ha külön-külön adatbázisban vannak eltárolva az adatok, nem pedig behányva egyetlenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!