Mi tárhely szolgáltató váltás menete?
Egy tanfolyam mellé ingyenesen kaptunk domain nevet és tárhely lehetőséget (1évre). Azóta készült erre a tárhelyre egy honlap (de még nem aktív, még kell alakítani rajta stb.)
A lényeg, hogy mielőtt még élesben használnám a honlapot szeretnék egy másik tárhely szolgáltatót (a jelenlegit nem is találom a neten..), domain név viszont maradna (.com -os)
A kérdés(ek)
-Ennek mik a lépései? (Tehát hogy a domain nevem és a tárhelyszolgáltatóm is egy helyen legyen.)
-Jobb lenne, ha csak tárhely szolgáltatót váltanék, és megvárnám, ameddig lejár az egy év a domain név és azt utána regésztrálnám át? (ha igen azt hogy lehetséges?)
-Ha meg van az új tárhely, akkor a régiről át kell tenni, a lementett honlapot?
Illetve szívesen fogadok szolgáltató ötleteket is kinek mi jött be?
"Tehát hogy a domain nevem és a tárhelyszolgáltatóm is egy helyen legyen"
Domain átregisztráció -ra keress rá az új szolgáltatónál, náluk kell elindítani a folyamatot.
"Jobb lenne, ha csak tárhely szolgáltatót váltanék, és megvárnám, ameddig lejár az egy év a domain név és azt utána regésztrálnám át? "
.com lejárat után még egy hónapig nem szabadul fel, addig csak az eredeti szolgáltatónál hosszabbítható számodra. Átregisztráció kell neked.
"Ha meg van az új tárhely, akkor a régiről át kell tenni, a lementett honlapot?"
Természetesen!
Amit az első írt, teljesen igaz. Annyit tennék én még hozzá, hogy én a namecheap-et ajánlom. Supportjuk is nagyon jó. Én a hostingot és a domaint is náluk intézem, eddig meg nem volt probléma, csak egyszer lett elcseszve az oldal, de az is az én hibámból. Írtam a supportnak, helyrehozták.
A supportjuk kicsit lassú, de ez vagy a COVID miatt van, vagy mert több emberrel is foglalkoznak egyszerre. Az átlagos ügyintézés (chaten, a telefont nem használtam, nem is szeretném) kb. 20 perctől másfél óra volt nekem.
Szia!
Átregisztrálják a domainod, átemelik az egész tárhelyedet!
Ja, és INGYEN!
Van még kérdés? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!