Mit jelent a p.a?
Tehát nem osztályt adunk meg a CSS-ben, nem szelektort, hanem van a p és utána egy pontot teszünk és egy betüt.
Most ltátam a W3-nál, és nem tudom mit jelöl, még nem használtam
Szelektor:
p{
}
Osztály:
.osztaly{
}
De ez mi?
p.a{
}
Az is selector ha pontosak akarunk lenni.
Amúgy minden olyan <p>-re érvényes aminek a class-e "a".
.-al classes hivatkozunk. Ha nincsen szokoz a pont es a html tag elnevezese kozott, akkor a kettot egyutt kell ertelmezni. p tag a class-al a jelentese.
Tetszoleges hosszusagu selectort irhatsz igy. Ha egy div-nek vannak a,b,c,d,e,f classjai akkor valid a div.a.b.c.d.e.f kifejezes. Ugyan ez igaz az id-ra is (amibol ertelemszeruen csak egy lehet) szoval div#a is valid. div#a.b is.
Ja tehát a p .valami
az a p ken belüli osztály? Köszi amúgy a válaszokat
Igen, ha van szokoz, akkor tartalmazza relaciorol beszelunk, itt a melyseg nem ismert. Lehet elso gyereket, vagy akar az unokaja vagy meg lejjebb a faban, a kulso elemnek a .valami.
Ha meg p > .valami -t latsz, akkor a kacsacsor az a gyerek relacio, ami egyiranyu. A dom-ban csak lefele tudsz hivatkozi az elemekre, visszafele szulo elemre nem tudsz. Illetve van meg a + testver relacio. p + .valami-vel egy p tag utan kozvetlen kovetkezo (jobb testver) .valami classu elemet ersz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!