Mennyire telített ma Magyarországon a Webdesigner vagy a
Garfikus szakma? Érdemes még annak tanulni?
Figyelt kérdés
2020. szept. 27. 12:06
1/6 anonim válasza:
Érdemes, de jól kell csinálnod. Kontárokkal tele van a piac, szakemberből van hiány.
2020. szept. 27. 12:13
2/6 anonim válasza:
#1-t lekopogom. Jó szakiból kevés van.
2020. szept. 27. 16:15
3/6 Meton válasza:
Szerintem tökmindegy, mennyire telített a piac, mert neked csak 1 hely kell. Másrészt pedig verseny van és sok a léhűtő. Ha tudsz valamit, akkor bekerülhetsz egy olyan helyére, aki eddig csak a létszámot növelte. De ne azt csináld, amit szeretnél, hanem azt, amihez tehetséged is van. A munkát senki sem szórakozásból csinálja, nem kell szeretni. De jól kell csinálni. Ha olyat akarsz csinálni, amit szeretsz, akkor válassz hobbit.
2020. szept. 28. 10:51
4/6 anonim válasza:
Azért 3-ast annyiból cáfolnám hogy nyugodtan próbálkozz "tehetségtől" függetlenül. Vannak persze tehetséges designerek, de a nagyja a piacon csak lúzer aki gondolja hogy ez egyszerű. Sok tudás kell hozzá user oldalról, hogy értelmes dolgot tudj tervezni.
Persze ha csak "jól néz ki" tervezről beszélünk, akkor kb minden ember akinek van szépérzéke megfelel.
Szép design nálam nem egyenlő a jó design fogalmával.
Egyébként mint munka, amíg csak megtehed, mindig azt akard csinálni amit szeretsz! ( ismétlem, amíg megteheted ).
Elvégre mindegy egyes nap legalább 8 órát fogsz ezzel tölteni, akkor mégis, inkább csinálnál valamit ami jól fizet de sz*r ? Mert én biztos nem.
2020. szept. 30. 01:40
5/6 Meton válasza:
Én napi 8 órát dolgozom olyat, ami sz*r, de jól megfizetik. Azért fizetnek jól, mert sz*r az a munka, ez logikus. Persze dolgoztam olyan helyen ahol a munkaidő felében sportoltunk. Azt imádtam, csak kajára nem futotta a keresetemből. Csak a kajával volt gond, mert minden más ingyen volt. Van akinek pont az ilyen munka tetszik, nem vagyunk egyformák.
Jó, nem mondom, sokan csinálnak olyat, amihez nincs tehetségük. Ők csak szenvednek és soha nem viszik sokra. Ezt senkinek se kívánom. Talán még jól is keresnek, de a főnök elől állandóan bujkálnak, nehogy kiderüljön, hogy semmit se csinálnak.
2020. okt. 1. 18:35
6/6 n0k0m válasza:
Működő képes szakma mindenképpen, szerencsére könnyű gyakorlatot szerezni, mert jellemzően a rosszul fizető grafikusi állások betöltetlenül állnak (tipikus fénymásoló szalon/dekor stúdió szint). Más kérdés, hogy 3-4-5 év után mennyire tudsz előre lépni. Ehhez általában már olyan plusz tudás szükséges, amit vagy továbbképzéssel, vagy hihetetlenül jó érzékkel tudsz megoldani. Egyéni vállalkozásban is lehet próbálkozni, de szvsz nem érdemes, ha nincsenek hozzá kapcsolataid/fix megbízód/látványosan fejlődő kapcsolatrendszered. Neten hirdetve nagyon telített a szabadúszó vonal, mindenki rommá fizeti magát adwords-ön, ami az árakon is meglátszik. Ha minimálisan érdekel a kódolás, akkor nagyon ajánlom, hogy inkább webes irányba indulj el, de klasszikus (felrajzolom photoshopban/XD-ben) webdesign szakma gyakorlatilag nincs, nagyobb cégek is élőben lövik ki a kinézetet, csak elvétve készítenek design terveket. Wordpress is működő alternatíva, de inkább csak saját vállalkozás vonalon, cégnél nincs előre lépési lehetőség benne. Ha van időd dönteni, akkor ~3000Ft-ért tudsz venni egy full stack web development kurzust udemy-n, amit kb. 1 hónap alatt végig tudsz csinálni. Segít dönteni, hogy neked való e a webes szakma és rengeteg hasznos tudást ad, akkor is ha más vonalon indulsz el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!