Hogyan tudom ezt megcsinálni? (PHP)
Figyelt kérdés
Készítek egy hobbiprojektet, egy hangszerkatalógust. Egy form-on fel viszem az adatokat és képet is töltök fel róla. Ha lekérdezem az összes hangszert, vagy bizonyos szűréssel, működik szépen. Olyat szeretnék hogy a megfelelő kép is megjelenjen az adatok mellett. Ezt hogyan tudom megtenni?2020. szept. 16. 12:53
1/6 anonim válasza:
Hát ez attól függ, hogy a képet hova töltöd fel?
a) Fájlként mented, majd a fájlnevet elmented adatbázisba, amivel tudsz majd hivatkozni a képre megjelenítésnél.
b) Az egész képet DB-be mented és azt akarod megjeleníteni.
2/6 A kérdező kommentje:
Melyik változatot érdemes használni?
2020. szept. 16. 13:26
3/6 anonim válasza:
Ha még nincs megvalósítva egyik sem, akkor mindenképpen az a) változatot.
4/6 anonim válasza:
Melyik változatot érdemeshasználni? Ez egy jó kérdés, és rengeteg vita ovlasható erről a neten. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Nagyon alkalmazás és méret függő melyik a jobb. Általános recept nincs. Erre csak a google-t tudom javasolni, hogy olvasgassál erről szoló értékezéseket, több tucat van a neten (főleg angol nyelven).
5/6 A kérdező kommentje:
Még nincs egyik sem megvalósítva, és kb 100-150 kép lenne.
Akkor megpróbálkozom az a) változattal
2020. szept. 16. 13:41
6/6 anonim válasza:
#4 (#1-es és #3as vagyok.)
Ez alapján én is pontosítanék.
A fenti példa esetén én mindenképpen ezt a változatot javasolnám.
Nyilván létezik kivétel, de ennél a példánál szerintem egyértelműen jobb megoldás a file storage.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!