Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi lesz a honfoglalóval a...

Mi lesz a honfoglalóval a flash megszünése után?

Figyelt kérdés
Mint köztudott, 2020 decemberétől már a google chrome sem támogatja a flasht, pedig sok oldal erre épül
2020. szept. 14. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Php?
2020. szept. 14. 19:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Oké.. Azért azt a cuccot átírni nem két óra lesz...

Semmiféle köztes megoldás?

2020. szept. 14. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért feltételezed azt, hogy most szeptembertől decemberig kezdik csinálni? Évek óta tudjuk hogy megszűnik a flash, nyilván elkezdett átállni más megoldásra az, akinek ez számít. Mivel decemberig még mindig hónapok vannak, nem sürgeti semmi őket, hogy már most azonnal váltsanak.
2020. szept. 14. 19:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Háát.. Jólvan. Csak szerintem az új formáciot behozni Decemberben badarság, hiszen akkor már több felhazsnálónál tiltva lesz az a bizonyos flash és ezáltal otthagyhatják az oldalt, ha azt látják, hogy már "nem üzemel"
2020. szept. 14. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom még nem készültek el vele. Valószínű. hogy HTML5 és JS alapokra fogják átírni. Sejtésem szerint béta verzióban lehetnek, nyilván nem élesítik míg hiba van benne.

A nehézséget igazából a csalás kiküszöbölése adja, mivel onnantól kezdve, hogy kliens oldalra kerül a játék kódjának egy része (oké, backend validáció marad nyilván) de a cheatelésre több lehetőség nyílik. Gondolok itt olyan cutom js kódokra, amik pl automatikusan kiválasztják a jó választ egy saját kérdés adatbázis alapján, ami a játékok számával "tanul". (de ez csak egy példa)

Mondjuk éppen ezért még azt is el tudom képzelni, hogy mobil platformos alkalmazást írják át úgy, hogy egy letölthető java-s alkalmazás lesz belőle és pc-n csak letöltés után lehet vele játszani. Nyilván az is "törhető" amúgy, de jelentősen bonyolultabb mint a böngészőbe letöltődött JS-t visszafejteni :)

Majd kiderül. Sok lehetőség van. Olyan online (amúgy flash-es) játékot is láttam már, amelyik saját "desktop app"-ot írt, ami gyakorlatilag egy firefox motor amiben integrált flash van. :D Nem szép, de óccó vót. :)

2020. szept. 15. 08:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Kíváncsi leszek:)

Köszönöm a válaszokat

2020. szept. 15. 15:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Én már másik kvízjátékra váltottam. Itt is lehet más játékosokkal és robotokkal is játszani, na meg van fejlődési és stratégiázási lehetőség.

[link]

2021. febr. 28. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!