A hover állapotot lehet lokálisan is megadni?
Példa(CSS):
.valamidiv a:hover{
font-size: 20px;
}
Na ez egy osztály. Ezt kéne "átkonvertálni" úgy, hogy az a tagen is működjön, de klassz nélkül.
pl:
<a style="IDE MIT KELL ÍRNI?" href=2akarmi.html">Katt</a>
Kiemeltem amire kíváncsi vagyok.
Soron belüli stílussal nem tudod megoldani a :hover selector hozzárendelését.
Beágyazott/külső CSS-en belül vagy csak az adott tagre adod meg:
a:hover{
}
de akkor minden linkre érvényes lesz; vagy adsz a linknek egy azonosítót:
<a id="link" href="akarmi.html">Katt</a>
és az azonosítóra hivatkozol:
#link:hover{
}
vagy Javascriptet használsz:
<a onmouseover="this.style.fontSize='20px'" onmouseout="this.style.fontSize='medium'" href="akarmi.html">Katt</a>
egy nagyobb kódrészletet írj, mert nem értem teljesen a problémád.
ha az <a> a <div>-en belül van aminek az osztálya a "valamidiv" akkor elvileg működnie kellene
szóval mi is a probléma pontosan?
Úgy vettem ki a szavából a kérdezőnek hogy inline CSS-re gondolt.
Inline módban nem tudsz pszeudo osztályt használni.
Amennyiben nem tudod külső css-be tenni vagy a formázás dinamikus akkor beágyazott stíluslapot kell használni. (<style> ... </style>)
Köszönöm a válaszokat.
A baj az, hogy ez egy oldalmotor, és van egy class, ami KELL, de erre az esetre nem jó. Felül kéne írni, de lokálisan, és a hover állapotot. A class-t nem törölhetem ki.
Más megoldás nincsen erre? Erre az egy(pontosabban kettő) a tagre kellene egy kis kitérő. Amúgy php kódblokkok is vannak itt, de ez nem annyira fontos talán.
Erre való a beágyazott stíluslap...
<style>
.hover-link:hover {
color: red;
}
</style>
<a class="hover-link" href=2akarmi.html">Katt</a>
#2-es vagyok.
Miért kéne kitörölnöd a class-t?
Ez így nem jó?
Az "!important" esetén felül lehet definiálni. Az eredeti nem változik de ennek adsz egy újat. (Gondolom ha a inline css-t tudtál volna írni a <a> taghez, akkor egy plusz class-t is fel tudsz venni.)
7-es köszönöm, ott volt az igazság. Az importantről nem is hallottam, így már működik. BIG THANKS!
6-os: Ez a megoldás azért nem volt jó, mert a <style>...</style> Ugyanaz, mint egy css stíluslap, csak a html doksiba beágyazva. De attól még a működése nem eltérő.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!