Hogyan lehet saját gépen hostolt weboldalhoz domainnevet hozzákötni?
Valóban, ha ennyire nem vagy képben a szerverüzemeltetéssel, akkor gyorsan került el a témát, mert párnap alatt spam küldő szerver leszel! :)
Amúgy otthonról rendes weboldalt üzemeltetni nem éri meg, mert a lakossági előfizetés borzalmasan megbízhatatlan ilyen szempontból, ráadásul kellene szünetmentes, stb... szóval macera.
(NAS szerűen nálam is fut otthon egy, meg egy teszt szerver is, na de egyik sem egy "éles" dolog.)
Amit viszont itt több hozzászóló is ROSSZUL TUD, hogy egyedi (megvásárolt) .hu-s vagy .com-os domain esetén ne lehetne otthoni "szervert" elérni. [link]
megadhatsz máshol vásárolt normál domain-t, és 5 dns rekordot állíthatsz be hozzá ingyenesen ha jól emlékszem. van saját DDNS kliense amit akár (nem gyári szoftveres router) esetén be tudsz állítani könnyedén, vagy mehet a linuxos szerverre is: sima python kód ha jól emlékszem...
Tehát LEHET saját domain-t használni DINAMIKUS IP esetén is (tudom, mert én is használom). Persze csak nyilván arra amire való, pl vpn-hez, nas-t elérni, saját teszt és fejlesztőszervert elérni.
Az éles oldalak/levelező szerver nem onnan megy hanem vps-ről.
"Amit viszont itt több hozzászóló is ROSSZUL TUD, hogy egyedi (megvásárolt) .hu-s vagy .com-os domain esetén ne lehetne otthoni "szervert" elérni."
Ezt egy szóval sem állítottam/állítottuk.
Azt írtam, hogy nehezebb, ha a névszervernek hivatkozni kell dinamikusan változó publikus IP-című hosztra - az A rekordot frissíteni kellene, majd meg kellene várni, míg ez a rekord frissül a DNS-hierarchiában.
Éppen ezért van szükség - köztes megoldásként - a DDNS-szerverek használatára. Az említett dynu.com is egy ilyen:
az, hogy a szokványos domainnév CNAME rekordját a DDNS által biztosított domainnévre irányítjuk, az csak egy "kerülőút".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!