Hogy van ez a blogolás?
Érdemes elkezdeni?
Ismerek egy csomó blogolót, de csak az oldaluk címét adja be ha beírod.
Ezért hamar fel is adják.
Szóval ha mittomén írnak egy filmkritikát, vagy írnak egy játékról, vagy egy hírt sehol sincsennek.
Nem találnak rájuk az emberek, nem időrendbe rakja be az írásokat a google?
Mert így kb annyi értelmét látom mint egy naplónak.
Meg van ez a SEO izé, ehhez is érteni kell? Ez minek van?
Én nem tudom ezt a nézettségcentrikus hozzáállást preferálni.
Akkor érdemes belekezdeni, ha érdekel a téma, és tudod szívből csinálni. Ha azért kell, hogy villoghass mások előtt, hogy napi hány látogatód van, vagy netán ebből szeretnél megélni, akkor bele se kezdj.
Igen, jól látod, ennek annyi értelme van, mint egy naplónak. Hiszen a blog (=weblog) egy interneten vezetett napló. Azzal a különbséggel, hogy ebbe mások is beleolvashatnak.
Sajnos igen, egy jobban seozott, de tartalmi szempontból rosszabb oldal jobb helyezést érhet el a google ben.
Ha egyáltalán nem foglalkozol a seo témával nem is biztos hogy berak a találatok közé.
Hobbiként érdemes talán egy darabig blogolni, de gondold csak végig hogy egy egy témában nem véletlenül ugyan azokat adja be elsők között a google, tehát nem is időrendbe megy.
Hiába írsz egy filmkritikát, vagy hírt, teljesen figyelmen kívül fog hagyni a google, vagy a beleölt időddel szemben teljesen méltánytalan helyre rak ha nem seo zol.
Meg, oké, hogy a több olvasóhoz az is kéne hogy előlre rakjon, de ha így menne időrendben akkor valóban felesleges lenne a SEO. (aminek sok "csak írni akaró örülne)
De jelenleg a google nek nem szempont az hogy téged olvassanak.
Sajnos nem csak az íráshoz kell értened.
Egy darabig elég volt az is, mikor bejöttek a blogok, de az az idő elmúlt a 2000s évek elején.
Én is muszályból tanultam meg seozni hogy egyáltalán berakjon a találatok közé egy egy témánál. De még mindig eléggé hátul vagyok, mert pl nem hirdetek, nem kulcsszavasan írok, és ilyenek.
Hogy érdemes e?
Abból a szempontból igen, hogy változnak az idők! Meg hobbiként.
(talán egyszer ujra többen is olvasnak)
Jelenleg másképp nem nagyon érdemes, ha nem seozol, azt fogod megélni hogy írsz, de mintha direkt hátratenne a google,vagy be se rak, szemben a jól seozott oldalaktól amikre már a kiírás pillanatában mutat vagy 30 link, meg vagy tucat hirdetés stb..
Meg most a vlogolás megy, így előtérbe kerültek az extrovertált emberek, mert egy író hajlamú, általában introvertált, ugyhogy most ők mennek.
De vannak ismerőseim nagy oldalaknál is, ők mondták hogy a filmkritikát is inkább megnézik a youtube on.
Szoval olyan 2000-2010 körül egész könnyü, érdemes volt blogolni, nem nagyon kellett seozni sem ennyire.
Ma sem kell, de erősen ajánlott :D
+1 tipp: ha tényleg akarsz olvasottságot, ha nem is mindegyiket de pár posztod írd angolul, és rakj ki egy translate et is.
De legjobb lenne ha eleve angolul írnál szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!