Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Divi,Avada vagy Elementor Pro?

Divi,Avada vagy Elementor Pro?

Figyelt kérdés
Melyikkel lehet a legdesignosabb oldalakat letrehozni? Melyikben van a legtobb elem,beallitas illetve kinek mi a tapasztalata veluk melyiket ajanljatok?

2020. júl. 27. 02:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Divi lassú... Ha választani kell akkor Elementor.
2020. júl. 27. 02:45
 2/4 anonim ***** válasza:
A "designosság" nem attól függ, hogy milyen sablonnal kattintod össze.
2020. júl. 27. 10:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Elementor pro. Gyorsabb mint a divi, könnyebben használható és sokkal több beállítási lehetőséggel.
2020. júl. 29. 17:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Próbálok egy érthető és részletes választ adni a kérdésre. Ez alapján szerintem mindenki könnyebben tud dönteni.

1. Divi

Az előnye, hogy korlátlan licenszet ad, azaz végtelen számú weboldalon lehet használni, ha egyszer megvettük. Ez szerintem elég nagy előny azokkal a sablonokkal szemben, amiket csak egyetlen weboldalra (domainre) tudunk aktiválni.

A hátrány, hogy ez miatt drágább. Egy évre 89 dollár, örökre pedig 249 dollár a hivatalos ára, erre még Magyarországon rájön a 27%-os ÁFA. Gyakori kérdés, hogy mi történik akkor, ha valaki csak egy évre veszi meg, és lejár. A válasz, hogy tovább használhatja, csak nem tudja a Divi layoutokat importálni és nem kap hozzá frissítéseket (ez egy idő után gondot okoz, hiszem kompatibilitási és biztonsági problémák lehetnek a weboldallal). Tehát az örökös licensz hosszú távon jobban megéri.

A Divi-hez minden héten készítenek egy új elrendezés sablont (layoutot). Nagyon jól egyedire szabbható és könnyen megtanulható a kezelése. Nagyon profi weboldalak készíthetőek vele, minimális hozzáértéssel.

2. Avada

Ez is egy nagyon népszerű sablon, azt hiszem, hogy a ThemeForesten ezt vették meg a legtöbben. Ennek 60 dollár az ára, ami az összes jövőbeli frissítést tartalmazza (nem összekeverendő a supportal, ami csak 6 hónap). Ezért a pénzért viszont csak egy oldalon tudjuk aktiválni és használni. Ha valakinek nincs is szükség többre, akkor megéri. Céges weboldalhoz kiváló választás.

Szintén nem kevés előre elkészített elrendezés közül választhatunk. A kezelése ennek is egyszerű és mindent tud, amire egy profi weboldalhoz szükségünk van.

3. Elementor Pro

Ez nem sablon, az Elementor Pro-hoz nem kapunk előre elkészített kinézeteket. Ez egy vizuális szerkesztő.

Az ára egy weboldalhoz 49 dollár egy évre, ez a legolcsóbb csomagjuk. De van több csomagjuk is, ami tudásban is eltér, viszont mindegyik éves díjas, életreszóló licensz sajnos nincs.

Ha az Elementor Pro-t megvettük, rengeteg ingyenes és fizetős témával kompatibilis, van hozzá bőven téma az interneten. Meg természetesen saját témát és készíthetünk vele, a határ körülbelül a képzelőerőnk, mert nagyon sok minden megvalósítható benne.

Amit én ajánlok, az a WP Astra. Náluk ingyenes és fizetős témák is elérhetőek (illetve több fizetős csomagjuk is van), és nem is kicsi a választék. Sőt az ingyenes témák Elementor Free-vel is kompatibilisek, így egy egyszerű weboldalhoz még meg sem kell vennünk. Sőt, az ingyenes kinézetek között vannak olyan jók, amik felérnek egy prémium témával.

Gyakori kérdés még, hogy ingyenes vagy fizetős kinézetet válasszunk-e?

Erre a helyes válasz, hogy attól függ.

Egy kisebb személyes weboldalhoz vagy bloghoz bőven elegendő az ingyenes kinézet. Viszont nem árt körültekintően választani, mivel ha nincs frissítve, az hosszú távon gondot okozhat. Szerencsére vannak bőven ingyenes megbízható témák, mint például a fentebb ajánlott WP Astra Free.

Céges weboldalnál már sokan a prémium témákat ajánlják. Én azért erre is azt mondanám, hogy attól függ. Kisebb bemutatkozó weboldalhoz (amin csak egy bemutatkozó szöveg, meg néhány referencia kép van) megfelelő választás lehet egy ingyenes téma. Nagyobb weboldalaknál és webáruházaknál viszont már nem javaslom az ingyenes témák használatát.

Fizetős témáknál (ha a nagy nevek közül választunk), biztosak lehetünk abban, hogy még évek multán is támogatott és biztonságos lesz, azaz lesznek hozzá frissítések.

Én elsősorban egyszeri díjas témák vásárlását ajánlom, ezek hosszú távon kifizetődőbbek.

Én a Divi-t preferálom (ajánlom), én is ezt használom, szerintem ez éri meg a legjobban. Céges weboldalakat is készítek, az ügyfeleimnek is ezt szoktam javasolni. Itt hozzátenném, hogy ha valaki egyszer megvásárolta, mivel GPL a licensz, ezért azt megoszthatja az ügyfeleivel. Tehát aki komolyabban foglalkozik weboldal készítéssel, neki érdemes megvennie a Divi életreszóló licenszet.

2021. okt. 22. 11:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!