Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML és CSS megtanulása...

HTML és CSS megtanulása mennyi idő? És utána a JavaSript?

Figyelt kérdés

2020. júl. 14. 21:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez sok minden függvénye.

Ha minden nap foglalkozol vele legalább 2 órát, akkor pár hónap alatt elég messzire el tudsz jutni html és CSS terén, aztán a JS már kicsit bonyolultabb, nagyobb anyagot ölel fel, azzal többet kell foglalkozni és gyakorolni, de 1 év alatt mondjuk ott is lehet haladni.

Ez saját tapasztalat, nyílván nem mindenki egyformán halad.

2020. júl. 14. 21:30
 2/14 A kérdező kommentje:

Most kezdem, még csak HTML és CSS tutorialokat nézek. Következő a JS lesz elvileg.

Még miket érdemes megtanulni, ha weboldalak készítésével szeretnék foglalkozni?

2020. júl. 14. 21:36
 3/14 anonim ***** válasza:
Hát én a PHP-t és mondjuk MySQL-t alapból ajánlom.
2020. júl. 14. 21:38
 4/14 anonim ***** válasza:
3%
Amúgy lassan már csak ilyen "majd én netről megtanulom" pistike webfejlesztőkkel lesz tele az iparág.
2020. júl. 14. 21:43
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
Hát a Html-t és a CSS-t simán meg lehet onnan tanulni a JS már keményebb dió, a PHP-t szinte lehetetlen tutorialok-ból, illetve egyes részeit talán. Még a MySQL alapokat is viszonylag könnyen meg lehet a netről, de igazán szerintem a tapasztalatokból lehet és munka közben, legalábbis nálam így volt.
2020. júl. 14. 21:48
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Wordpresst kell tanulni, nem ilyen ákombákom hieroglifákat.
2020. júl. 14. 22:22
 7/14 A kérdező kommentje:
Nézegettem azt is, de úgy érzem, hogy az nagyon korlátozna. Mármint nekem nagyon nagy igényem lenne ebben a szabadságra, hogy minden apró részletet én tervezhessek meg.
2020. júl. 14. 22:25
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

Dehogy kell wordpresst. Én semmibe se nézem ezeket.

Pár kattintás kész egy weboldal, eladod jó pénzért majd ha valami nagyobb dolgot kell módosítani akkor megáll a tudomány.

A wp a fenn említett pistike "webfejlesztőknek való.

2020. júl. 14. 22:29
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

Nem is a "megtanulás" tart sokáig, hanem mire azt kompetensen alkalmazni tudod. Sokat kell gyakorolni, mire eljutsz oda, hogy a "nyers" nyelvi elemekből egy jól működő oldalt létre tudsz hozni. Hogy a "sok" mennyi? Ez tényleg egyénfüggő. Lehet, hogy pár hónap, de lehet, hogy pár év.

A CMS-eket meg nem kell szidni. Csak tudni kell mindent a megfelelő helyen használni. Nem rossz a Wordpress meg a Drupal... arra, amire kitalálták.

2020. júl. 14. 23:40
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

"A CMS-eket meg nem kell szidni."

Részben igaz. Nem a CMS-t kell szidni, hanem a sok hülyét aki nem rendeltetésszerűen használja. Sírni tudnék, mikor eladnak 400-ért egy "weboldalt" (install>next>next>finish) majd a vevő mikor jelzi, hogy a plugin alkalmatlan számára mert nem ezt kérte, akkor a "fejlesztők" széttárják a karjukat, hogy "ez így jó, ennek így kell működnie".

De nem baj, hogy van egy rakat kókler, mert én belőlük élek! :) (vagyis az ő elégedetlen ügyfeleikből)

"Wordpresst kell tanulni, nem ilyen ákombákom hieroglifákat."

Remélem csak irónia volt.

2020. júl. 15. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!