Responzív weboldal, de hogyan?
Hogyan kezdjek meg egy fejlesztést? Griddel? Flex-boxxal?
Esetleg simán "float-olgassam" az elemeket? Mobilnézetet szeretnék már a kezdetektől. Tapasztal(tabb) webfejlesztők, ti hogyan álltok neki egy ilyen "színvonalas" fejlesztésnek?
Mindig az adott feladathoz választunk technológiát. A float elavult, el kell felejteni. Flexbox meg grid kétkülön eszköz két eltérő problémára. Amúgy lehet mindkettőt használni egy projekten belül.
Én mindig úgy kezdem hogy megcsinálom a mobil felületet aztán meg abból rendezgetem át desktopig fokozatosan.
Bootstrap
Kulon van szedve, szoval ha feleslegesnek tartod az osszes osztalyt betolteni, akkor eleg a grid-es reszt
Nem így értettem.
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
Ez a sor nekem nem működik, mert vagy kicsúsznak a cuccok vagy nem látszanak.
nem tudok az alapoktól felépíteni egy mobillal is kompatibilis oldalt, az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan kell.
Megtervezed papíron, vagy programban, hogy hogyan fog felépülni az oldal mobilon, illetve nagyobb kijelzőkön.
Elkészíted a HTML vázat, valami demó tartalommal.
Böngészőben megnyitod, fejlesztő nézetben mobilos méretre kapcsolsz.
Megírod a CSS-t kis kijelzőre.
Böngészőben visszaváltasz asztali nézetre.
CSS-ben media query-k segítségével elkészíted az asztali nézetet.
Újra átnézed az egészet, javítod amit kell.
Kényelem kedvéért Visual Studio, szerver kiegészítő (automatikusan frissüljön a böngészőben az oldal), két monitor.
Nincsen kétsoros varázskód ami mindennél működik. Vagy megtanulsz egy keretrendszert (pl.: bootstrap) és annak a dokumentációja alapján készíted el az oldaladat, vagy saját magad írod meg.
Meg nyilván lehet keresni valami ingyenes html sablon-t aztán azt átalakítani, csak akkor nem szabad elfelejteni a macskakörmöket a "saját készítésű profi" munkáról.
Lehetne, csak több tulajdonságot is meg kell hozzá adni a display: flex-en kívül. Ennek utána tudnál nézni w3chools-on, csak az angol, ami meg gondolom nem igazán megy.
A laza 7 órás Cyrex videót elnézve amit találtam abból úgy gondolom, hogy meglehetősen részletesen elmagyarázhatott mindent, csak túl sok volt neked egyszerre. Próbálj kis részletekben haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!