Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Responzív weboldal, de hogyan?

Responzív weboldal, de hogyan?

Figyelt kérdés

Hogyan kezdjek meg egy fejlesztést? Griddel? Flex-boxxal?

Esetleg simán "float-olgassam" az elemeket? Mobilnézetet szeretnék már a kezdetektől. Tapasztal(tabb) webfejlesztők, ti hogyan álltok neki egy ilyen "színvonalas" fejlesztésnek?

2020. júl. 3. 18:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mindig az adott feladathoz választunk technológiát. A float elavult, el kell felejteni. Flexbox meg grid kétkülön eszköz két eltérő problémára. Amúgy lehet mindkettőt használni egy projekten belül.

Én mindig úgy kezdem hogy megcsinálom a mobil felületet aztán meg abból rendezgetem át desktopig fokozatosan.

2020. júl. 3. 23:54
 2/13 anonim ***** válasza:

Bootstrap

Kulon van szedve, szoval ha feleslegesnek tartod az osszes osztalyt betolteni, akkor eleg a grid-es reszt

2020. júl. 4. 09:39
 3/13 A kérdező kommentje:
De miként kell mobilnézetet csinálni? Én nem tudom, hogyan álljak neki.
2020. júl. 4. 09:59
 4/13 anonim ***** válasza:
2020. júl. 4. 12:19
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem így értettem.

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Ez a sor nekem nem működik, mert vagy kicsúsznak a cuccok vagy nem látszanak.

nem tudok az alapoktól felépíteni egy mobillal is kompatibilis oldalt, az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan kell.

2020. júl. 4. 15:47
 6/13 Argloss ***** válasza:

Megtervezed papíron, vagy programban, hogy hogyan fog felépülni az oldal mobilon, illetve nagyobb kijelzőkön.

Elkészíted a HTML vázat, valami demó tartalommal.

Böngészőben megnyitod, fejlesztő nézetben mobilos méretre kapcsolsz.

Megírod a CSS-t kis kijelzőre.

Böngészőben visszaváltasz asztali nézetre.

CSS-ben media query-k segítségével elkészíted az asztali nézetet.

Újra átnézed az egészet, javítod amit kell.

Kényelem kedvéért Visual Studio, szerver kiegészítő (automatikusan frissüljön a böngészőben az oldal), két monitor.

2020. júl. 4. 15:50
 7/13 A kérdező kommentje:
Konkrétat akartam, de az nem rossz, hogy kis kijelzőre kezdjem el csinálni. Na majd megpróbálom
2020. júl. 4. 17:25
 8/13 Argloss ***** válasza:

Nincsen kétsoros varázskód ami mindennél működik. Vagy megtanulsz egy keretrendszert (pl.: bootstrap) és annak a dokumentációja alapján készíted el az oldaladat, vagy saját magad írod meg.

Meg nyilván lehet keresni valami ingyenes html sablon-t aztán azt átalakítani, csak akkor nem szabad elfelejteni a macskakörmöket a "saját készítésű profi" munkáról.

2020. júl. 4. 17:35
 9/13 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, de azért próbálkoznék a flexboxal, ha azt megtanulom, akkor talán úgy tudom elrendezni az elemeket, hogy az "automatán" mobilnézetes legyen. Láttam cyrex videójában, hogy ő alapból így tudja megcsinálni.
2020. júl. 4. 17:49
 10/13 Argloss ***** válasza:

Lehetne, csak több tulajdonságot is meg kell hozzá adni a display: flex-en kívül. Ennek utána tudnál nézni w3chools-on, csak az angol, ami meg gondolom nem igazán megy.

[link]

A laza 7 órás Cyrex videót elnézve amit találtam abból úgy gondolom, hogy meglehetősen részletesen elmagyarázhatott mindent, csak túl sok volt neked egyszerre. Próbálj kis részletekben haladni.

2020. júl. 4. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!