Mi a baj ezzel?
Ezt a hibát irja már tegnap delután óta vacakolok ezen a francon és még mindig nem jó
figyi, szerintem kisebb falattal próbálkozz. rögtön session kezelést meg adatbázist és prepared statementet használsz, holott alapvető szintaktikai hibákat vétessz és még nem érted a hibaüzeneteket sem.
először tanuld meg az alapjait és fokozatosan haladj mert ez így hamar elveszi a kedved ha semmit sem értessz az egészből
egy sokkal egyszerübb regisztrációs panelnak kezdtem neki de már itt is van egy ilyen hiba pedig 2 sort irtam be összesen és az egyik hibás
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_select_db() in C:\xampp\htdocs\register\home.php:3 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\register\home.php on line 3
<?php
mysqli_connect("localhost","root","") or die (mysql_error());
mysql_select_db("reg") or die (mysql_error());
?>
"Call to undefined function"
Na várj. Az angollal hogy állsz?
Szabad fordításban: nem létező függvényt hívtál meg.
ilyen esetben keress rá a nevére: mysql_select_db
google első találat: [link]
piros blokk az oldal tetején:
Warning
This extension was deprecated in PHP 5.5.0, and it was removed in PHP 7.0.0.
a removed kifejezést gondolom nem kell magyaráznom (tehát a gond, hogy nem létezik már) feltételezem (ÉS REMÉLEM) hogy php 7.x-et használsz (x > 0) tehát a problémát megfejtettük.
van itt még egy kifejezés, amivel jobb tisztában lenni: deprecated
ez lényegében annyit jelent a gyakorlatban, hogy MÉG használható, de kivezetésre került. magyarán lehet kapsz egy warningot, hogy elavult dolgot használsz, de még működik. ilyen esetben (mivel még tanulod) gyorsan kerüld el a használatát. olyat ne használj sehol, ami deprecated
ez picit elavult. ugye ez egy 2017-es videó. az elején látszik a xampp oldala amiből valószínűsítem, hogy nála 5.6-os php van fent, ahol (Bár nem ajánlott a használata a függvénynek, mert deprecated már) de MÉG működik. szóval egy elavuló félben lévő technikát mutogat.
figyi. van discordod? privátban ha elküldöd akkor szivesen segítek (időm függvényében) az ilyen kérdésekben.
Találtam egy jobbat:
https://www.youtube.com/watch?v=qVU3V0A05k8&list=PL0eyrZgxdw..
Ez elkezdi magyarázni a php-t az alapoktól. (EZ sem friss, tehát ne lepődj, meg, hogy az elején a xampp régi verzió, mert 5 éves a videó.) Viszont a xampp telepítést átugorva (azon túl vagy) ha végig veszed az alapokat akkor érteni fogod az egész felépítését.
Lehet benne elavult rész, bár ahogy néztem, a mysql helyett mysqli függvényeket használ, ami viszont támogatott, bár nem használjuk már. Viszont a procedurális programozás szintjén jó.
Utána lehet áttérni az OOP-re (objektum orientált)
https://www.youtube.com/watch?v=Anz0ArcQ5kI&list=PL0eyrZgxdw..
Erről is van sorozata és itt bemutatja a komolyabb dolgokat.
Ha ezek már megvannak, akkor érdemes elkezdeni egy keretrendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!