Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy kellene a kijelző méretet...

Hogy kellene a kijelző méretet át állitani?

Figyelt kérdés
Egy 22colos monitoron egy 5.5colos telefonon és egy 4colos telefonon jól müködik a weblap de egy 15.6colos laptopon ilyenbe hozza be a menüt [link] hogy kellene be állitani?

#weboldal #weblap #webfejlesztés #nav bar #navigation menu
2020. jún. 30. 09:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el:

[link]

Amúgy pontosan úgy ahogy mobilon.

Mondjuk a kijelző méretek helyett felbontást is írhatnál, mivel 22"-on is lehet 720p-s kép és 15,6"-on is lehet 1080p. De nagyjából értem mit akarsz.

A lényeg hogy felbontásokat definiálsz és azokhoz eltérő formázást.

Amúgy az 1076 az nem tudom milyen laptop kijelző. Ha a scrollbar-t leszámolom akkor sem stimmel, mert 1280 vagy 1366 szokott lenni a kijelző szélessége, és ~300px széles scrollbar-t még nem láttam. :)

Ettől függetlenül ott sem kéne elcsúsznia, de ebből nem fogom tudni megfejteni, mivel a kód nem látszik.

Amúgy nem te vagy az aki már egy ideje szenved ezzel az éttermi oldallal??? (A lábléces kérdések, stb...)

Miért nem használsz valami CSS framework-öt? Sokkal egyszerűbb lenne az életed. Nem csak bootstrap létezik.

2020. jún. 30. 10:02
 2/5 A kérdező kommentje:
az a mérte az 1076 ugy jött ki hogy nem laptopon screeneltem hanem vizsgálatba be raktam gépen és hasonlo méretet hozott mint laptopon szoval a lényeg látszott
2020. jún. 30. 10:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Én nem pixeleznék semmit se, csakis rezponzívan állnék neki. Ez így nagyon gányolás szerintem.

Bootstrap libet ránts be.

Az optimalizál colok esetén magától, csak meg kell adnod sm, md vagy lg a méret. Semmi pixelt nem érdemes beállítani, csak képet vagy button esetén.

2020. jún. 30. 16:31
 4/5 A kérdező kommentje:
csináltam egy olyat hogy 11 helyett csak 9 menupontot adtam meg
2020. jún. 30. 16:58
 5/5 anonim ***** válasza:
#3 a bootstrap is "pixelezik". előre definiálva vannak a kijelző mértekhez adott szélességek. Ezt használod mikor az sm, md, lg, xl-t használod.
2020. jún. 30. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!