Hogyan működik egy wordpress weblap értékesítése?
Sziasztok!
Érdekel a wp téma , így elkezdtem kutakodni , közel nem járok olyan szinten hogy minőséget gyártsak / értékesítsek , szimplán érdekel a menete.
Szükségem van egy domain-re , illetve egy tárhelyre.
Na már most ezt nekem vagy a megrendelőnek kell megvásárolni?
Illetve ha elkészítek egy weblapot , azt azután folyamatosan én kezelem ha szükség van rá vagy ez már másnak a dolga?
Hisz gondolom azért fizet érte valaki , mert nem ért hozzá.
De nyílván már több 10 weblapot nem olyan egyszerű napi szinten karbantartani.
Én fizetek a sablonokért/bővítményekért és ezeket belekalkulálom a végösszegbe?
Ha ez egy webshop , kire hárul a felelősség?
Időközben még lehet eszembe fog jutni pár kérdés , igazából az értékesítés menetében minden érdekel , szóval nyugodtan megoszthattok + információkat ezzel kapcsolatosan.
Kiemelem mégegyszer vonzz a téma , és érdekel minden részlete , de csak érdeklődés szintjén merültek fel bennem a kérdések.
Nálad is kint lesz hogy fénymásolást, szórólap és weboldal készítést vállalunk?!
"Szükségem van egy domain-re , illetve egy tárhelyre."
Telepítened kell a gépedre valamilyen webszervert - pl. WAMP-ot.
Itt beüzemelheted a WP-t, Joomlat, Dropalt, vagy akármit.
Amennyiben távoli a kapcsolat a "megrendelőddel", szükséges lehet egy tárhely és domain név NEKED. Ahol Ő is megtudja nézni.
Tehát NEM az Ő tárhelyén csinálgatod!!!
"Illetve ha elkészítek egy weblapot, azt azután folyamatosan én kezelem ha szükség van rá vagy ez már másnak a dolga?"
Megegyezés és szerződés kérdése.
Ez lehet tartalom feltöltés vagy technikai karbantartás havi díjért. Illetve katasztrófa elhárítás.
- Biztonsági mentést lehet 100% automatizálni. Nekem is email-ban jön minden nap.
"Én fizetek a sablonokért/bővítményekért és ezeket belekalkulálom a végösszegbe?"
Igen, így a legtisztább. Végül is Te tudod mikre van szükség. Melyik stabil és megbízható. Probléma esetén is téged fog a megrendelő megkeresni.
"Ha ez egy webshop , kire hárul a felelősség?"
Briliáns kérdés, amire kíváncsian várom magam is a válaszokat.
Ez kitehetne vagy 30 oldalt a szerződésben.
pl. Mi van akkor ha:
- lejárt a támogatási idő.
- a vásárolt bővítmény fejlesztője lelép, nem fejleszt tovább
- ha a kódban biztonsági rés van.
- ha a tárhely szolgáltató vált 3 hónap múlva teszem fel php 7-ről 9-re...
- ha licensz sértést követsz el. Ingyenes sablon üzleti célra, de nevet, linket bent kell hagynod - azt NEM módosíthatod. Itt pl. [link] szerintem megsértik!
- kinek a feladata a kiszolgálón a beállítások elvégzése (gondolok pl. Apache kiszolgálón a .htaccess fájlban található beállítások megírására)
...
"Időközben még lehet eszembe fog jutni pár kérdés , igazából az értékesítés menetében minden érdekel, szóval nyugodtan megoszthattok + információkat ezzel kapcsolatosan."
Felteszem, szinte mindent tudsz a modern:
- html, css a leírónyelvről
- javascriptről, ismersz ilyen keretrendszert
- a php és SQL nyelvek sem jelentenek kihívást. A webshop tulajt ezért nem kell elhajtanod azzal, hogy nincs bővítmény az elképzelésére.
- Még esetleg szakjogászt érdemes bevonni a témába. Ha nem csak érdeklődés szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!