Hogyan lehet ezt megoldani PHP-val?
Figyelt kérdés
Van egy felhasznalok nevű táblám, és a felhasználók adatait szeretném megjeleníteni úgy hogy egy legördülő listából ki választom a felhasználót.
Hogyan tudom azt megcsinálni hogy a a legördülő listában nem én írom be a felhasználókat, hanem a táblából szedje ki őket a program?
2020. máj. 25. 13:42
1/9 anonim válasza:
Meddig jutottál? Kell egy adatbázis lekérdezést csinálni, php-vel azon végigmenni és kinyomni egy <select>-t be az eredményt. Option valueknak a user id-kat add meg.
2/9 A kérdező kommentje:
Az adatbázis megvan, a listázás is, ez hiányzik még? "Option valueknak a user id-kat add meg."
2020. máj. 25. 14:48
3/9 anonim válasza:
Mutass kódot. Az táblában van valamilyen egyedi azonosítója a felhasználóknak?
4/9 A kérdező kommentje:
A táblában az "username" az elsődleges kulcs.
A html-ben pedig még csak egy sima <select> van egyelőre üres <option> -okkal.
2020. máj. 25. 21:01
5/9 anonim válasza:
És mi van ha a második "peti" is be akar regelni és mysql hibát dob a script?
6/9 anonim válasza:
Kicsit lejjebb görgetsz lesznek példák is.
7/9 A kérdező kommentje:
Amit küldtél az már megvan, a regisztráció és a bejelentkezés már működik. Második "peti" nem tud beregelni, mert kiírja hogy már létezik ilyen felhasználó.
2020. máj. 26. 12:29
8/9 anonim válasza:
Amit küldtem annak nincs köze a regisztrációhoz, se a bejelentkezéshez, a mysql resultokat dobja be egy asszociatív tömbbe, amin végigmész és kiírogatod az <option>öket, value-nak a usernevet megadva.
9/9 A kérdező kommentje:
Igen , ne haragudj, már most látom., csak 1-2 sor hirtenen megzavart. :-)
Ment a zöld pipa.
2020. máj. 26. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!