Ilyen oldal létrehozása illegális lenne?
Tervezek egy olyan oldalt készíteni amin exbarátnőkről készült fotók, videók lennének megosztva, valamint prostituáltak hirdetményei afféle leleplezős szándékkal, amiben benne lenne a Facebook elérhetőségük és a telefonszámuk is.
Úgy tervezem, hogy az oldal egy USA beli szerverről üzemelne, és a titkosításra is még azon belül kiemelten odafigyelnék(TOR rendszer, VPN,stb)
Így működhetne a dolog vagy hamar lebuknék vele és megszűnne az oldal?
"Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést."
Nem mellesleg volt anno ilyen oldal, le is húzták a WC-n rövid úton. Remélem börtöbe kerülsz érte te is!
Szerintem rosszul tudod. Ha a képen szereplő személy nem adott neked külön engedélyt a kép felhasználáshoz, akkor beperelhet sérelmi díjért.
A facebookra való képfeltöltéssel a facebooknak adok engedélyt a kép tárolására, kezelésére, nem akárkinek, akinek kedve támad letölteni.
Ezzel nem értek egyet. [link]
A gondolatmenet alapján akkor a web archive is full illegális.
Én úgy tudom (de most már örülnék, ha idetévedne egy "igazságosztó jogász" :)), hogy amit nyilvánosan közzéteszel az interneten, arról készülhet másolat.
A felhasználás módját már ne keverjük ide, mert nyilván egy mások által készített fotót sajátodként "eladni" az más tészta.
Én arról beszélek, hogy ha egy képernyőképet készítesz egy nyilvános tartalomról, amit forrás megjelöléssel feltöltesz az nem bűn, még akkor sem, ha közben az eredeti tartalmat már törölték.
De megköszönöm, ha erre vonatkozólag valaki, akinek ez a szakmája linkelne pár paragrafust ami eldönti a vitát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!