Idő visszaszámlálás PHP-ban?
Adott egy teszt amit kitölt a felhasználó, szépen le is pontozza, adatbázisban elmenti, eddig ez ment.
Olyat szeretnék csinálni hogy van rá x ideje, és ha lejár akkor
érvénytelen a dolog.
Javascript-ben találtam idő visszaszámlálós scriptet, de nem tudom hogy ezzel össze lehet e kötni, vagy esetleg más módszerrel.
Ehhez szeretnék iránymutatást kérni.
A kijelzés megvan, ha lejár ki is írja hogy lejárt az idő.
Ezt nem tudom a PHP-val összehozni.
PHP-ból a beküldés idejét nézed csak. Ha a határidő után küldte el a formot, akkor érvénytelen a teszt.
Javascripttel kiírt "hátralévő idő" teljesen független ettől, az csak azért van, hogy tájékoztassa a vizsgázót.
Nem. Totál más logikára gondoltam.
A tesztnek gondolom van egy határideje, pl. 15:00. A form elküldésekor megnézed, hogy 15:00 elmúlt-e, ha igen, akkor érvénytelen a teszt, ha nem, akkor érvényes.
Ha nem határidős a teszt, hanem időlimites (tehát bármikor elkezdhető, de be kell fejezni x percen belül), akkor egy session-ben eltárolod a kezdés idejét, majd elküldéskor megvizsgálod, hogy az időlimit letelt-e. Azért session-ben és nem cookie-ban, mert a session szerveroldali, nem tudja a felhasználó átírni.
A változóban eltárolás azért nem jó, mert a PHP minden oldalbetöltésnél újra lefordítódik, tehát nullázódik minden. Ezért kell pl. a formok adatait is átadogatni POST/GET-el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!