Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ismer valaki olyan online...

Ismer valaki olyan online rendelésleadó űrlapkészítőt, ahol a címet csak az adatbázisban meglévők közül választhatók ki?

Figyelt kérdés
Most kezdtem házhozszállítást, de a sor szerencsétlen képtelen normálisan kitölteni a jelenlegi űrlapot, hiába egyértelmű, össze-vissza töltenek ki mindent, nekem pedig sok időbe telik mindet átnézni és javítani. Már az is nagy segítség lenne, ha hely nevét és típusát lehetne kiválasztani, a házszámot csak be tudják már írni.
2020. márc. 26. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Legfeljebb a várost célszerű előre definiálni egy lenyitható listában. Utcát-házszámot azért nem, mert mifelénk például évek óta tartanak az utca átszámozások. Itt nem csak új nevet kapnak egyes utcák, de újrasorolják a házakat is. Ma lehet még 10. szám alatt lakok, de az is lehet hogy jövő hónaptól 10/C. lesz vagy épp 18, mert közben egy sorház felépült egy addig üres ingatlanon és tolta a többi számát. Ha te előre definiálod a lakcímeket egy adatbázis alapján, akkor nagyon naprakésznek kell lenned azok tartalmával, különben nem tudnak rendelni tőled, mert még/már nem létező lehetőségek közül kellene választani.

Még az sem segít, hogy az út/utca/egyéb választható, mert sokan nem is tudják, hogy melyikben laknak, vagy következetesen rosszul használják. Ismerek olyat, akinek minden utca "út", és így adja meg az adatait is mindenhol.

Nem vagyok idióta így nem tudom elképzelni, hogy mit lehet félreérteni egy űrlapon, de akkor lehet azt kellene inkább vagy egyértelműsíteni, vagy egyszerűsíteni. Például ha külön mező van az utca, irányítószám, házszám mezőknek, akkor jobban értik.

2020. márc. 26. 15:24
 2/4 anonim ***** válasza:
A meglévődet linkeld be, mert lehet azt kellene egyszerűsíteni ?:)
2020. márc. 26. 15:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Csak egyetlen városban szállítok egyféle terméket (az is az űrlap címe, hogy *X rendelése Y városban). De így is odaírják az utcához a szomszédos falut, a nevet az utca helyére, vagy kétszer beírják a címet mindenhova (a házszám is külön mezőben van). Nem nagyképűségből írom, de engem olyannyira nem érdekel az ilyen embereknek a pénze, hogy legszívesebben ki se vinném nekik az árut. Ennél egyértelműbben nem tudom már megcsinálni a rendszert. Az legalább már meg tudtam oldani egy sablonnal, hogy a mobilszámot helyesen írják be, mert arra is megy SMS mielőtt érkezem, ez nagyon jól is működik. De a cím beírása még mindig sokaknak nem megy.
2020. márc. 26. 15:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha csak egy városba szállítasz, akkor rakd be legördülő listába az összes utcát, és külön legördülőbe a házszámokat.
2020. márc. 27. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!