Forpsi.hu-n webtárhely rendelésnél Windows Server 2012 vagy Linuxot válasszak?
Úgy látszik nem vagyok otthon ebben a témában, azt hittem a webtárhelyeknek nincs ilyen operációs rendszerük, máshogy működnek. (Illetve más szolgáltatónál nem is nagyon kérdezik mit akarunk, nem?)
Aki nem akarja megnyitni a forpsit itt egy kép a rendelés leadásánál amikor választani kell: [link]
Amúgy én egy egyszerűbb weboldalt tervezek php-javascript-css meg egy adatbázis.
Amúgy a Linux mit takar? Mármint melyik disztribúciót?
(Ha valaki ismeri ezt a szolgáltatót)
Debain rendszer, és csak tárhelyet kapsz, neked mindegy.
A PHP miatt pedig, Linux -ot válaszd.
Windows az ASP miatt lehetne érdekes, az is egy script nyelv, mint a PHP, csak az az MS fejlesztése.
Kevésbé elterjedt a webes világban, páran használják, akik C# és .NET környezetben dolgoznak elsősorban, nekik az jelentős plusz tanulás nélkül elsajátítható.
Szia!
"azt hittem a webtárhelyeknek nincs ilyen operációs rendszerük"
A webtárhelyek is valamilyen operációs rendszer alatt futnak. Az, hogy máshol ezt nem kötik az ügyfél orrára, az már más kérdés. ;) Egyébként nem véletlenül: ha tárhelyet bérelsz, akkor annyi az igényed, hogy legyen egy webszerver, amin keresztül a webodlaladat az ügyfelek elérik, illetve ha valamilyen szerveroldali technikát igényelsz (PHP pl.), akkor az rendesen fusson. Ehhez meg elvileg részedről mindegy az oprendszer, Te annyit vársz el, hogy működjön; hogy hogyan oldják meg a stabil működést, az az ő dolguk.
De ha már választani lehet, én mindenképp Linuxot választanék hacsak nincs szükséged ASP-re. (Árban egyébként van különbség?) Írtad, hogy mindössze PHP-re meg egy adatbázisra van szükséged (a JS kliens oldali technika, tárhely szempontjából irreleváns), szóval tökéeltesen megfelel a Linuxos.
Jónéhány, informatikában eltöltött év után ki merem jelenteni, hogy a Linux szerverek messzemenően megbízhatóbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!