Melyik ffmpeg telepítőfájlt kell webhostingra feltennem?
A ffmpeg.org oldalon van fent középpen egy Download Source Code, alatta meg linux, windows meg macOS típusok.
Én annyit tudok a szerveremről, hogy linux-os, ez a processzor verzió: 3.10.0-1062.1.1.el7.x86_64, és arhitektura: x86_64
Na de akkor melyik verzió kell nekem, mert ehhez nem találom.
Vagy elég a fent középpen megadott letöltés (ffmpeg-4.2.2), mert az mindenre jó?
Cpanel fájlkezelővel fel tudom rakni, arra van sok leírás, egy verziót már felraktam, de ott egy amd megjelölés, ami gondolom nem véletlen van, így elbizonytalanított....
sehogy, mert futtatni nem fogod tudni.
ha még is tudod futtatni, és leterheled a szervert vele, hamar kivágnak.
Ebben az esetben megpróbálhatod a static buildet:
Csomagold ki és ftp-n töltsd fel a tárhelyre egy olyan mappába, ami az open_basedir-en belül van (phpinfo()-ból olvashatod ki).
Az ffmpeg állománynál adj futtatási jogot a tulajdonosnak és csoportnak!
Vagy működik vagy nem... Ha nincs letiltva az exec() php-ban, akkor elvileg működnie kell, de elképzelhető, hogy normál használat során valamilyen korlátba fogsz ütközni (erőforrás limit, stb.).
Lehet hogy ott írják, de egy webhosting nem fogja kikapcsolni a safe_mode -ot, illetve engedélyezni az exec() shel_exec() függvényeket.
Ha még is, akkor az nagyon gáz és törhető, ami nem szerencsés.
Te, sehogy nem tudod!
A rendszergazda tudná, de ő meg nem fogja.
Mivel ki kell hozzá kapcsolni a SafeMode -ot.
Azaz a biztonsági módot.
Viszont így mindenféle futtatási jogot kapnának a felhasználók, ami súlyos biztonsági kockázatot jelent.
Ha a szerveren csak 1 ember fiókját feltörik, akkor az egész szerver, minden weboldalát megtudják fertőzni.
Így ez kizárólagosan csak saját szerver, vagy VPS esetén lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!