Miért nem működik az alábbi kód? (PHP kóddal MySQL adatbázisba mentés. )
https://pastebin (pont) com/rXSthcxg
Tudom, hogy nincs SQL Injection elleni védelem.
Miért nem működik ez a kód? :(
<form id="ujhajo" style="display: none;" name="ujhajo">
minek az a display: none oda?
jah és még hirtelen észrevettem, POST-ot vársz, de GET-et küld a form alapból, megkell neki mondani, hogy POST legyen
method="post"
<form id="ujhajo" method="post" name="ujhajo">
JS script segítségével jelenik meg a form, ez még működik.
Van benne több kiírás, pl. or die("kiírás ide");
Meg a végén if-el vizsgálom, hogy sikerül-e a mentés. Ezekig viszont nem jut el.
Pótolom a method="POST"-ot és megnézem úgy. :)
Csináltam egy törléseset is, az sikeres a fenti átírással, a Pastebinnel berakott esetében pedig eljutottam a hibaüzenetig. :D
Így már eggyel előrébb vagyok.
Rossz az sql syntaxisod, az sql-nek kell aposztróf, ha stringet írsz:
VALUES (".$nev.",".$hossz.",".$szelesseg.",".$merules.", 1, 1, 1,1 ".$orszag.",1,'teszt',1)";
Ezt a 'teszt'-nél jól megcsináltad, viszont a többi érték a nélkül konkatenálódik, javítsd át a váltókat így:
".$nev." helyett '".$nev"'
Ilyenkor egyébként a generált sql-t érdemes kiíratni, beilleszteni phpmyadmin sql futtató felületére, mert az szól a hibárül.
Pont erre jöttem rá tegnap magamtól is, köszi. :)
A tanár is úgy tanította, hogy vagy maga se értette, vagy csak átadni nem tudta. Így én már nem értettem meg, lehagytam.
De tegnap rájöttem valahogy. :)
((már gyanús volt, hogy törölni, lekérdezni tudok és egy egyszerű insert into-t miért nem tudok megírni))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!