Hogyan írjam meg a weblapot?
Figyelt kérdés
Van egy jelenleg működő weblap xy.hu címen. Sajnos elég béna és elavult is, szóval vállalkoztam, hogy html-ben írok egy statikus weblapot css-el, mert a kódolást tudom. A jelenlegi tárhelyre van egy Drupal CMS telepítve, amit WinSCP-vel, SFTP-n keresztül elérek. Itt a könyvtár szerkezete a Public_html-ben vannak a Drupal fájljai. Ha nem muszáj nem törölném le a Drupalt, csak beraknám a html fájlomat meg a css-t, meg a képeket a Public_html könyvtárba... Most jelenleg, ha beírom a domain nevet a böngésző címsorába, akkor ugye meghívja az index.php a Drupalt és onnan már fut a CMS. Viszont, ha átnevezem az index.php-t és beteszem az index.html-t, akkor azt írja ki a böngésző, hogy a fájl nem található. Mit tegyek, hogy a domain nevet ha beírom, akkor a saját kis statikus html fájlom jelenjen meg? Előre is köszönöm!2020. jan. 10. 19:43
2/5 A kérdező kommentje:
próbáltam azt is :/
2020. jan. 10. 20:10
3/5 anonim válasza:
.htaccess nem irányit át valahova?
4/5 A kérdező kommentje:
Közben felhívtam a tárhelyszolgáltatót, náluk volt valami hiba! Így most megoldódott, igaz át kell írnom a html filet php-re. :)
2020. jan. 11. 14:22
5/5 anonim válasza:
Amennyiben Apache a kiszolgáló - van 1 .htaccess fájlod valószínűleg.
Egészítsd ki az alábbi sorokkal:
<IfModule dir_module>
# Az indító fájlok és ezek sorrendjének listája fájl1, ha nincs, akkor fájl2, ha nincs, akkor fájl3 ha nincs...
DirectoryIndex index.html index.php indit.html indit.php default.html default.php
</IfModule>
Ha minden Ok, működik eredeti elképzelésed szerint
- Az index.html lesz az elsődleges, elég ha beírod a [link] vagy [link] /index.html URL-t.
- Amikor viszont az [link] /index.php URL-t adod meg - a Drupál indul el....
Nem kell átnevezgetni, törölni semmit!!! Csak ne írass felül korábbi, Drupalhoz tartozó fájlokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!