Van olyan fórum, ahol mások pusztán kedvtelésből hajlandóak lennének tesztelni, hogy a weboldalam támadható/feltörhető-e, vagy sem?
A közeljövőben fogok befejezni egy weboldalt, és ha erre létezik közösség, akkor szeretném tesztelni, hogy a webtárhelyről, amire fel fogom rakni, ellopható-e a PHP kód, vagy sem.
Ezért érdekelne, elérhetőek-e a neten hobbi programozók számára is (tehát akkor is, ha nem rendelkezem még szakmai v. underground kapcsolatokkal) olyan fanatikus csoportok, akik pusztán érdeklődésből, vagy jelképes összegért (20-30$) is hajlandóak megpróbálni megtámadni a weboldalamat?
PHP kódot csak azok képesek megszerezni, akik elérik a szervert: vagyis pl a tárhely szólgáltató, meg aki megszerzi a hozzáférést, ugyanis a webböngészők is már csak a legenerált HTML kódot kapják meg, de ha nekem nem hiszel:
Ezt én tudom, tehát el is hiszem.
Ideális esetben a gyakorlatban is így lenne. Mégis találni hozzászólásokat, bejegyzéseket a neten - most lényegtelen, hogy melyiknek mennyi a valóságtartalma, aminek az utánajárásához már valójában célirányos hozzáértés kéne -, hogy durva szerveroldali hibák, vagy kiskapuk segítségével el lehet lopni a kódot, vagy meg lehet jeleníteni a webböngészőben.
Valamint - ami többek között engem érdekelne - én pl. nem tudom, hogy melyik webtárhely mennyire biztonságos, mennyire törhető.
Lehet, pl. az én webtárhelyem olyan - vegyük most az ingyenes, aldomaint adó webtárhelyeket -, aminek az FTP fiókját egy biztonságtechnika irányt érdeklődő embernek majdhogynem gyerekjáték feltörni.
Köszönöm!
Pár napon belül felveszem veled a kapcsolatot privátban. Addig még dolgoznom kell rajta....
"Ezért érdekelne, elérhetőek-e a neten hobbi programozók számára is (tehát akkor is, ha nem rendelkezem még szakmai v. underground kapcsolatokkal) olyan fanatikus csoportok, akik pusztán érdeklődésből, vagy jelképes összegért (20-30$) is hajlandóak megpróbálni megtámadni a weboldalamat?"
Azt támadják amit érdemes.
Ha ezek a tesztek mutatnak rést (valószínűleg fognak) akkor amíg nem gondoskodsz ezeknek a megszüntetéséről addig nem célzott "robot" támadások érik majd folyamatosan.
Ha nincs rés nem foglalkoznak vele, sokba kerül egy biztonságos oldalt feltörni. Max. megrendelésre, pár milláért...
Sziasztok!
Sajnos mégse jött össze az oldal anno. =(
Egy PC-s program számára tartalmazott futásidejű paramétereket, kódokat, amik meghatározták a program futását. Így online cserélhettem a kódot, amivel működésképtelenné is lehetett tenni a programot... vagyis ez volt a cél, hogy csak az adott kódokkal működjenek bizonyos fordításai (binárisai) a programnak.
Volt egy működő változata az egésznek, ott viszont csak simán statikus szövegként volt feltéve a kód netre, és azt olvasta le és értelmezte a program. Így ha valaki kifigyelte volna a binárisból a link címét, simán kimásolhatta volna a teljes kódszekvenciát, és lett volna egy kódja ami működőképes paramétereket ír le a programhoz. (bár ahhoz szintén írható hozzáférést kellett volna szereznie az oldalhoz, mert a program csak netről olvasott le mindent).
Nekiláttam annak a változatnak, ahol az online kód folyamatosan változott volna, kb. 10 másodpercenként, így ha le is mentett volna egy pillanatképet a képzeletbeli cracker, akkor is gyakorlatilag semmire se tudta volna használni.
De aztán sajnos belebonyolódtam az egészbe, egyre kevesebb motivációm volt _teljes_ éjszakákat végigdolgozni, végül pedig kifutottam az időből, és más projectek jöttek.
Amit végülis annyira nem bánok, mert az utóbbi munkám - ami miatt félbehagytam azt a projectet - lehet, közrejátszott abban, hogy most van egy sajátomnak mondható kis stúdióm - közel sem profi, kb. 20-30 m2, és BŐVEN van mit bővíteni a kisebb kommersz stúdiókhoz képest is -, ahol dolgozhatok.
És hát most az elkövetkező hónapjaimat ez meg is fogja határozni.
De igazából annyira gyorsan kiment a fejemből minden - ha nem foglalkozok vele gyak. egyfolytában, akkor nálam sajna ez lesz -, hogy most már arra se nagyon emlékeznék, hogy mit miért akartam.... nemhogy a saját kódomat megérteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!