A "background-attachment: fixed;" használata szövegen lehetséges?
Már van egy majdnem kész weboldalam, de elakadtam az egyik effectnél.
A background-attachment: fixed; tökéletesen működik a háttérhez (nevéből adódóan is) és szeretném ugyan ezt elérni az ugyan abba a div-be tartozó szövegeken is.
Ezt hogy tudom elérni?
(A position: fixed; z-index: -1; nem működik)
Kb 3 órája csak a netet bújom ez miatt, de nem találtam semmi megoldást.
Kétlem, hogy nem létezne erre megoldás, így remélem itt tud nekem valaki segíteni.
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha magát a szöveget, ha a szöveget tartalmazó dobozt állítom fix pozícióra attól még a sajnos nem az a végeredmény fog kijönni ami nekem kéne.
2 hiba lép fel ilyenkor nálam.
1, valamiért a szöveg elcsúszik.
2, ha lejebb görgetek akkor eltakarja a tartalmat és nem a tartalom takarja el a szöveget.
Ha a doboz fix, akkor a szöveg sem vándorolhat benne, tehát ott valami formázási probléma van. Egy példakódot másolj fel pastebin-ra vagy valahova, hogy lássuk mit is szeretnél kihozni belőle.
Amit így hirtelen nem értek, hogy ha scroll esetén elvárás, hogy a fix dobozt takarja ki a tartalom többi része, akkor mi értelme volt fixre állítani, ha úgy sem fog látszódni?
A legjobban úgy tudom szemléltetni, hogy egy az egyben az egészet bemásoltam.
Mivel 2 fájlal dolgozom ezen a "projecten" így egyértelmúen megjelöltem, hogy mikortól van a második fájl.(CSS3)
Ha lefuttatod akkor látod majd a legelső részt, hogy ott a háttér le van fixálva, de a rajta levő szöveg nincs.
Szerintem jobban nézne ki az oldal, ha a rajta levő szöveg is le lenne fixálva valami úton módon, pont ugyan úgy ahogy a háttér.
Mellesleg csak 1 hétig lesz megosztva a kód.
Bár hobbi project, de mégis csak dolgoztam vele valamennyit, ezért az 1 hét láthatóság.
(pastbebincom van a linkben, pastebin.com helyett, hogy megtudjam osztani hirtelen a linket)
------------------------------
https://pastebincom/0BbYGbv5
------------------------------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!