Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Melyik az a photoshop tutorial...

Melyik az a photoshop tutorial amikor van egy kép és minden fekete-fehér kivéve mondjuk egy bizonyos tárgy?

Figyelt kérdés
Tehát a lényeg: Van egy színes kép és ezt kéne fekete-fehérbe áttennem (még ezt se tudom hogy kell) de viszont egy széknek és egy szekrénynek szeretném meghagyni az eredeti színét. Tud valaki ehhez kapcsolódó tutorialt?
2010. júl. 17. 17:36
 1/10 anonim válasza:

Ctrl+J - ezzel megduplázod a réteget.

Oldalt rákattintasz a legfölső képre (de mondjuk általában azt választja ki.)

Felül katt a Kép/Korrekciók/fekete-fehér menüpontra. Itt kicsit kísérletezgethetsz, hogy melyik árnyalat a jó.Leokézod.

Fogod a radírt, és kiradírozod a fotelt és a szekrényt (a felső rétegben - így az alsó rétegben lévő színes előtűnik).

(Nem tutorialokból tanultam, úgyh nem tudom, hol vannak ilyenek)

2010. júl. 17. 18:06
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha jó Photo Scape-vel is, akkor ott így :

[link]

és

[link]

2010. júl. 17. 18:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha kiválasztom, hogy fekete-fehér legyen akkor a két layer egybeolvad miután leokézom.
2010. júl. 17. 18:35
 4/10 anonim válasza:
Hmm... nem tudom, miért. Most direkt ki is próbáltam, de nekem nem olvadt egybe. CS3-am van.
2010. júl. 17. 19:25
 5/10 anonim válasza:

[link]

sok szerencsét:)

2010. júl. 17. 22:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekem CS2. Nem tudom mi lehet a baj. Többször is kipróbáltam. Utolsó válaszoló: Köszönöm ez is szép de én nem egy színcsoportot hanem két különböző színű tárgyat szeretnék színesen megtartani.
2010. júl. 18. 00:39
 7/10 A kérdező kommentje:
nekem angol verzió és mikor rámegyek, az image-mode-grayscale -ra akkor feltesz egy kérdést a válaszolási lehetőségnél pedig a "Flattern" -re kell kattintani, hogy fekete fehér legyen de így a Layer eltűnik és marad a Background elnevezésű.
2010. júl. 18. 00:43
 8/10 A kérdező kommentje:
"Flatten" bocsánat :)
2010. júl. 18. 00:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne a grayscale-t válaszd - mert az az összes réteget egyszerre változtatja.

Ahogy JigokuShoujo írta duplázd a layert, tedd aktívvá a felsőt, és ott az adjusments- hue/saturation opciót választva a szaturációt vedd teljesen le (tehát -100-ra).

Akkor a feső réteged feketefehér lesz. Ezután már úgy folytathatod, ahogy azt JigokuShoujo írta.

2010. júl. 18. 01:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Így már jó, köszönöm szépen. Félreértettem.
2010. júl. 18. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!