Egyre jobban érdekel a webdesign téma, szeretném benne kipróbálni magam. Tanácsok, hogy hogyan vágjak bele?
Sziasztok!
Mióta az eszemet tudom, valami kreatív dologgal szeretnék foglalkozi, kiskorom óta rajzolok/festek/alkotok. Mivel még nem alakult ki bennem, pontosan milyen irányban szeretném ezt elvinni, jelenleg marketinget tanulok, hogy majd bele láthassak a digitális marketing rejtelmeibe (úgy voltam vele, ez legalább adhat egy hasznos alapot).
A webdesign azonban egyre inkább foglalkoztat és merem remélni, hogy az igény is egyre nő majd erre a digitális világban. Szeretek prezentációkat csinálni, megtervezni minden apró részletet, hogy esztétikus, figyelemfelkeltő legyen amit csinálok. Szeretném ezt egy nagyobb szintre vinni.
Aki benne van ebben a témában: tudna nekem segíteni, mivel, hogyan indulhatnék el ezen az úton? Pélldául programokat esetleg, amik hasznomra válhatnának? Eddig Indesign-t, Corelt, illetve AutoCAD-et használtam.
Köszönöm, ha tudsz segíteni! (:
kezdjük azzal, hogy nem a programokkal kell kezdened!
a komoly webdesign nem olyan, hogy 10 éves vérpisike neki áll és megcsinálja, mert már tegnap kezdte a szakmát...
én programozó vagyok, de van grafikus végzettségem is (amit nem is szeretem, de ez most mellékes)
ahhoz, hogy megfelelő webdesignt tudj csinálni sok dologgal tisztában kell lenned!
trendek, mit szeretnek, mit fogadnak el, mit utálnak az emberek
milyen színek passzolnak egymáshoz weboldalon, telefonon-gépen
célközönségnek megfelelő design elkészítése, szemkímélés......
szóval sok-sok elméleti dolog kell ahhoz, hogy tényleg szép designt tudj csinálni
mellette ott vannak az általad említett dolgok, hogy kell program amiben megcsinálod a designt
na itt jön a kérdés, mennyire is akarsz profi lenni?
dolgoztam együtt designerekkel és "designerekkel"
az egyiktől olyan munkát kaptam a kezem alá, hogy pár perc munkával betudtam illeszteni a HTML CSS kódokat, képeket...a másiktól meg kaptam egy PDF-et amivel utána még 2-3 kör volt, hogy megfelelő formátumban megkapjam a képeket, színkódokat...
sejtheted, hogy a másodiktól a falra is másztam
igazából mind2 lehet piacképes, hisz van aki A-tól Z-ig megcsinálja a webre kész designt sablon formájában és van aki ad 1 képet és kezdesz amit akarsz
Köszönöm a választ!
Az elején azért annyiba belekötnék,hogy egy szóval sem mondtam, hogy 2 perc alatt megtanul valaki ilyesmit.. Az emberek hajlamosak a másikról ezt gondolni,csak hogy letörjék a szarvát, mert bele akar vágni valami újba. Formatervező mérnöknek tanultam, az alapokhoz azért értek,a jó ízlést/kreativitást pedig szerintem nem tanulja az ember. Vagy benned van, vagy nem. (nyilván hozzá segít az elmélet, de aranyat ér a gyakorlat).
A trendek viszont mindig változnak,való igaz, de nyomon követem mivel nekem ezeknek élvezet utána járni. Egyetemi évek alatt is azt tapasztaltam, a gyakorlatra kellene inkább fektetni a hangsúlyt.. Anélkül tanulhatok én akármennyit (színtan, anatómia, anyagismeret stb..) hiába, ha nem tudok egy szoftvert rendesen kezelni. Hatalmas hiány van ebből.
Van olyan ismerősöm,aki elméletben sosem tanult ilyen dolgokról (ezzel nem azt mondom hogy nem is kell!). Olyanokat alkot tátva marad a szám, mert évek óta elszántan gyakorol, minden elismerésem.
Maximalista vagyok,így nem is kérdés milyen szinten akarnám beleásni magam (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!