Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Közép szintű matek és infó...

Közép szintű matek és infó érettségivel be lehet kerülni infó szakos egyetemre?

Figyelt kérdés
Előre hozott infó középfokú érettségit raktam le idén. 88%os lett. Felvi.hu-n azt irják hogy SZTK-ba közép VAGY emelt kell infóból és matekból is. Elég ha lerakok egy jó középfokút matekból jövőre, vagy kell az emelt az egyikből? Válaszokat előre is köszönöm.

2019. júl. 22. 11:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Mindenképp kell egy emelt szintű érettségi (ami nem nyelvi, elég egy) meg egy középfokú nyelvvizsga ahhoz, hogy egyetemre mehess 2020-tól. Szóóval így gondolkozz.
2019. júl. 22. 12:10
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Eddig így volt, de a következő tanévtől már kell legalább egy emelt szintű érettségi minden egyetemi felvételihez.

De ha nem így lenne, akkor is egy középszintű matekkal halálos vállalkozás az egyetemi matek.

2019. júl. 22. 12:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Melyik egyetem az SZTK? Nincs benne a 2019-es felvi listájában...
2019. júl. 22. 13:29
 4/13 A kérdező kommentje:
Angolból akartam emeltezni... nyelvvizsgám már van. Középszintű B2. De akkor sztem megpróbálom az emelt matekot. Az sztk az csak példa volt végülis minden infó szakra ezek a követelmények voltak. De akkor jól értettem hogy kell egy emelt szintű érettségi ami nem nyelvi? Mert én még ezt nem hallottam azt hittem nyelvből is jó. (Bocs hogy ilyen tudatlan vagyok a témában még csak most kezdtem el utána nézni ezeknek a dolgoknak suliban meg nem mondanak semmit erről :/)
2019. júl. 22. 14:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Nálunk elég látványos különbség volt az egyetemen (SZTE) az emelt és közép matekosok között. Sokan jöttek ide hármas közép matekkal, de nagyon gyorsan elvéreztek. Évente 300 hallgatót vesznek fel proginfóra, és évente 60 végez. A maradék valahol félúton elveszíti az érdeklődését leginkább a matematikai előképzettség hiánya maitt. Emiatt már az elején rákényszerülnek a magolásra, mert gőzük sincs, hogy mi történik, csak hieroglifákat látnak minden órán, több társamat próbáltam korrepetálni, de nem sok sikert értem el.

Emelt matek nélkül nincs értelme infós szakra jelentkezni, függetlenül attól, hogy követelmény-e. Szerintem. Úgyhogy nyugodtan csináld meg, jó lesz az.

2019. júl. 22. 15:00
 6/13 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. Jézusom nem tudom miert sztk-t irtam SZTE-t akartam. 😅 Megy a matek elég jól úgyhogy megpróbálok akkor belehúzni abból. Köszönöm a válaszokat hasznosak voltak.
2019. júl. 22. 22:17
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem egy nagy cucc SZTE-n a kalkulus és a diszkrét matematika, simán teljesíthető középszintű érettségivel.
2019. júl. 23. 07:01
 8/13 moozygoo ***** válasza:
Amikor én néztem az egyetemeket nemrég felvin, úgy volt hogy vagy matek vagy info, valamelyik legyen emelt.
2019. júl. 24. 08:25
 9/13 anonim ***** válasza:
#7, az alapok teljesíthetőek, mert a középmatekosok többsége bemagolja. Aztán mire olyan kurzushoz ér, ahol ezeket az ismereteket felhasználják (Közelítő és Szimbolikus Számítások, Kalkulus 2, Logika stb), akkor az emberek elég látványosan elvéreznek, hiszen amit bemagoltak, azt fél év alatt elfelejtik. Elméleti szinten rengeteg másik kurzuson is visszaköszönnek. Ezzel szemben emelt matekon érettségi követelmény az integrálás. Tehát nem csak bemagolod, hanem addigra már készségszinten ismered.
2019. júl. 24. 16:59
 10/13 anonim ***** válasza:

"Ezzel szemben emelt matekon érettségi követelmény az integrálás."

Emelt szintű érettségin polinomot kell integrálni, hozzáadni valamihez 1-et pedig nem olyan nehéz.

Ugyan olyan bemagolt tudásuk van az emelt szintű érettségit tevő embereknek is, csak ők többet magolnak be. Kérdezz meg párat miért úgy végezzük írásban az alapműveleteket ahogy, miért pozitív két negatív szám szorzata, miért kell multiplikatív inverzzel szorozni törtek osztásakkor, aztán észre fogod venni, hogy nem értenek ők sem a matematikához :)

2019. júl. 25. 03:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!