Közép szintű matek és infó érettségivel be lehet kerülni infó szakos egyetemre?
Eddig így volt, de a következő tanévtől már kell legalább egy emelt szintű érettségi minden egyetemi felvételihez.
De ha nem így lenne, akkor is egy középszintű matekkal halálos vállalkozás az egyetemi matek.
Nálunk elég látványos különbség volt az egyetemen (SZTE) az emelt és közép matekosok között. Sokan jöttek ide hármas közép matekkal, de nagyon gyorsan elvéreztek. Évente 300 hallgatót vesznek fel proginfóra, és évente 60 végez. A maradék valahol félúton elveszíti az érdeklődését leginkább a matematikai előképzettség hiánya maitt. Emiatt már az elején rákényszerülnek a magolásra, mert gőzük sincs, hogy mi történik, csak hieroglifákat látnak minden órán, több társamat próbáltam korrepetálni, de nem sok sikert értem el.
Emelt matek nélkül nincs értelme infós szakra jelentkezni, függetlenül attól, hogy követelmény-e. Szerintem. Úgyhogy nyugodtan csináld meg, jó lesz az.
"Ezzel szemben emelt matekon érettségi követelmény az integrálás."
Emelt szintű érettségin polinomot kell integrálni, hozzáadni valamihez 1-et pedig nem olyan nehéz.
Ugyan olyan bemagolt tudásuk van az emelt szintű érettségit tevő embereknek is, csak ők többet magolnak be. Kérdezz meg párat miért úgy végezzük írásban az alapműveleteket ahogy, miért pozitív két negatív szám szorzata, miért kell multiplikatív inverzzel szorozni törtek osztásakkor, aztán észre fogod venni, hogy nem értenek ők sem a matematikához :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!