Az új VS 2019 másképp működik Console-os applikációnál?
Programnyelv : C# (Konzolos applikáció .Net framework)
Olyan problémám van, hogy amikor lebegőpontos számot olvasok be sztringként pl.: 20.25 (tizedes ponttal), akkor utána el szeretném helyezni egy double típusú változóba úgy hogy konvertálom, akár Convert.ToDouble -el vagy double.parse -el, nem lesz jó.
System.FormatException -t dob, azért mert 20,25-öt (tizedesvesszővel) szeretné "látni".
Nah, de ez VS 2017 tizedesponttal működött.
Hogy ne kelljen a System.Globalization -el szerencsétlenkednem, hol lehetne ezt egyszerűen visszaállítani, van ilyen beállítás valahol a projecten belül? :(
Köszönöm a válaszokat!
1: Nem függ az eredmény a VS verziójától, hiszen egy lefordított exe indul el... ezt VS nélkül is el tudod indítani.
2:
Írd már be ezt a 2 sot a Main legelejére:
System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.InvariantCulture;
System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = CultureInfo.InvariantCulture;
Nem kell több 10 sort írni emiatt..
Ha azt állítod, hogy ez sem segít, akkor készíts videót (ugyanazon a gépen előszt VS2017-be futtatva, majd VS2019-ben is), mert vmi más banális hülyeség lehet a probléma, pl hogy nem fordul le a kódod és vmi régebben fordult indul el, stb...
Működik, köszönöm!
De azt meg tudnád magyarázni, hogy most ezt mi a búbánatért kell beírni VS2019-ben és VS2017-ben meg nem? :D
Most már nem jó az a program amit tegnap írtam VS2017-ben... ezt nem értem...
Semmit nem csináltam az OP rendszerrel csak a VS2019-et telepítettem fel, ma természetesen a VS2017 letöröltem! Emiatt tettem fel a kérdést, hogy a "VS2019 másképpen működik?". Agyfaszt kapok...
Tegnap is meg ma is magyarra volt állítva az OP rendszer. Ugyanazzal a hotmail-es fiókkal lépek be már vagy 4 éve a windows-ba. Régen is magyar volt és akkor sem használtam a Culturinfo-s beállításokat.
Nem értem mi történt.
Nálam ugyanúgy hibát dob a VS2017-es is...
C:\222>celsius_vs2017.exe
3.5
Nem kezelt kivétel: System.FormatException: Nem megfelelő a bemeneti karakterlánc formátuma.
a következő helyen: System.Number.ParseDouble(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt)
a következő helyen: System.Double.Parse(String s)
a következő helyen: celsiusos.Program.Main(String[] args)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!