Tudtok ajánlani olyan könyvet amelyik teljesen az alapoktól tanítja a C++ nyelvet?
A teljes alapoktól szeretnék indulni de nem tudom, ehhez melyik könyv lenne a legmegfelelőbb.Van fogalmam a programozásról, de ehhez a komolyabb nyelvhez már kevés vagyok.
Egyik ismerősöm ajánlotta Benedek Zoltán, Levendovszky Tihamér, "Szoftverfejlesztés C++ nyelven" c. könyvet de én ezt is bonyolultnak találom egy kezdő/tanuló elme számára.Aki ismeri az említett könyvet az esetleg mondhatna véleményt is róla, például, hogy mennyire hatásos ez egy tanulónak, aki magát a C++ nyelv alapjaival sincs tisztában.
Kulturált válaszokat fogadok.
A C++-t ha komolyan meg akarod tanulni, akkor az elég hosszú idő lesz, mert a magasabb szintű nyelvekhez képest elég sok dologhoz enged hozzáférést és elég sok hiba lehetőséget is "ad", amit más nyelvek alapból "kiejtenek".
A C++ előtt mindenképp sajátíts el 1-2 nyelvet alap szinten és tanulj mellette elméleteket is. Pl mi lesz a forráskódodból, mi az a preprocesszor, a memóriában hogyan tárolsz adatot és amikor a kódod azt kezeli mit csinál és hasonló dolgok.
Bonyolultnak fogod találni ezt a nyelvet a 0-hoz képest, mert abban kb bármi megírható, akár hardver szintig képes vagy lemenni vele. Ha ezt a nyelvet akarod használni komoly szinten, ahhoz sok dolgot meg kell tanulj előtte.
Az algoritmusokról és programozás elméletekről nem is beszélve.
#1-es vagyok:
én is PAWN-al kezdtem még nagyon rég, szintén SA-MP
aztán jött a web (PHP)
később C#
a C++-al keveset foglalkoztam, csak belekezdtem, de tudom mennyire komoly nyelv, első nyelvnek nem ajánlom
vagyis első komolyabb nyelvnek nem ajánlom, a pawn ahhoz képest elég buta, persze tapasztalatnak nem rossz, de ahhoz kb csak programozás kell, nem nagyon tanulsz meg olyan elméleteket amikhez szükséged van a C++-hoz
elméletekkel mennyire vagy tisztában?
Elkezdtem írni egy RP módot.A változókkal, tárolókkal való munka többé-kevésbé megy.A komolyabb, számolgatós szkriptek megírása viszont nem(ilyen pl egy sebességmérő szkript..)
Időzítőkkel is rendben vagyok.Hát így állok a pawnnal.
akkor még itt is van hova fejlődnöd
a C++ most még túl nagy falat lenne számodra, nem rosszból mondom, csak elveheti az egésztől a kedved a sikertelenség
mivel szeretnél foglalkozni? miért pont C++?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!