Valaki el tudná mondani, hogy a fibonacci számoknál a rekurzióban hogy jön ki a végleges eredmény? Milyen értékkel hívja magát mit ad össze mival meg hogyan?
"Milyen értékkel hívja magát mit ad össze mival meg hogyan?"
Miert nem iratod ki a valtozokat minden iteracioban??
Nem egészen értem a kérdést. A Fibonacci szám rekurzív alakja a következő:
F(n) = F(n-1) + F(n-2), illetve F(0) = 0, F(1) = 1. Tehát a 0. és 1. Fibonacci szám értéke meg vana dva, minden további pedig az előző két Fibonacci szám összege.
Példa:
F(4) = F(3) + F(2)
= (F(2) + F(1)) + (F(1) + F(0))
= ((F(1) + F(0)) + 1 ) + (1 + 0)
= 1 + 0 + 1 + 1 + 0 = 3
Tehát F(4) = 3
De rendszerint nem így számoljuk, hanem a következő módszerrel:
F(n)-et akarjuk kiszámolni.
F(0) = 0, F(1) = 1, ez adott.
s := F(1) = 1 tárolja az aktuális Fibonacci számot.
f := F(0) = 0 tárolja az előző Fibonacci számot
ciklus i=2..n:
    s := s+f
    f := s-f
ciklus vége
return s;
Amit tudnod kell: mi az a rekurzió ? mi az a fibonacci számsorozat? Ezek fent vannak neten, gyanítom a másik fibonaccis kérdést is te írtad. Ha a két kérdést helyére rakod a fejedben, egyből egyszerű lesz.
"A Fibonacci-számok a matematikában az egyik legismertebb másodrendben rekurzív sorozat elemei. A nulladik eleme 0, az első eleme 1, a további elemeket az előző kettő összegeként kapjuk." forrás: [link]
"A rekurzió a matematikában, valamint a számítástudományban egy olyan művelet, amely végrehajtásakor a saját maga által definiált műveletet, vagy műveletsort hajtja végre, ezáltal önmagát ismétli;" forrás: [link]
Remélem segítettem, nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!