Na most örültök? (Autoit) (Meg akartam kérdezni, hogy hogyan lehet autoittal megoldani, hogy lekapcsolja a gépet. Kérdezés helyett beírtam a google-be hogy "autoit power off". Kiadta ezt: ) (Lehet pezsgőt bontanotok)
[link] , így nem csak nem kell feltennem a kérdést, hanem megmenekültetek a "Hogyan lehet autoittal alvó módba rakni a gépet?", Hogyan lehet autoittal hibernálni a gépet?" című kérdésektől. Sajnos azonban nem értem, hogy mi az a
$ SD_LOGOFF (0) = Logoff
$ SD_FORCE (4) = Erő
$ SD_FORCEHUNG ( 16) = Erő, ha lóg
vagyis
$SD_LOGOFF (0) = Logoff
$SD_FORCEHUNG (16) = Force if hung
Valamint azt se értem, hogy ha a "A leállításhoz és a kikapcsoláshoz például a kód BITOR ($ SD_SHUTDOWN, $ SD_POWERDOWN) " kell, akkor mi az a leállitás? Pontosabban mi a különbség a leállítás és a kikapcsolás között? Esetleg a felhasználói fiókokból kilépést jelenti a leállítás? És csak $ SD_POWERDOWN alkalmazásával az történik, hogy bekapcsoláskor bennemarad az aktuális felhasználói fiókban? Bocsi.
nem
mert senkit nem érdekel, hogy ha tudsz googleben keresni, az a zavaró, ha nem
akkor most beírjam neked ide az összes GOOGLE keresésemet 1 héten keresztül? boldog leszel?
Így működik a megismerés amikor komplexebb dologról van szó.
Amikor megkapod egy kérdésedre a választ, akkor felmerül több újabb kérdés...
SD_SHUTDOWN:Mikor rendesen a leállításra mész.Ha pl van egy olyan program ami nem engedi, hogy bezáródjon akkor nem fogod még rá kell kattintani kikapcsoláskor higy "biztos bezárod" ezt a powerdownnál nem kérdezi ott akkor is leáll ha esetleg valamelyik program nemengedné.
SD_POWERDOWN: Pedig majdnem azzal azonos mikor kihúzod a konektorból a gépet, de ügye ezt nem csináljuk vagy ha hosszan nyomod a ki/be kapcsoló gombot.
A force az pedig általában valamilyen erőltetett dolgot csinál.
Azaz azonnal leáll.
logoff pedig gondolom, hogy a jelenlegi felhasználóbol kijelenkezel.
Force pedig, hogy erővel állítod le.
Amúgy ha kiprobálod akkor úgyis látod, hogy mit csinál.
Pl az SD_FORCEHUNG az nem tudom mit akar csinálni, de ha kiprobálod akkor biztos rájösz.
Neked Nobel díjat kellene adni,hogy tudtad használni a googlet. Gondolom azért írtad a kérdésbe is,hogy ki tudtad googlezni, hogy gratuláljunk?
Gratulálok!
Sajnos mi se tudunk segíteni többet ennél mivel a dokumentációja valahol ott a semmi és a 0 között van.
Soha nem használtam és nem is fogom.
Mit szeretnél csinálni vele pontosan?
Lehet, hogy tudnék egy jobb programot.
#6 3 perc Google után:
SD_SHUTDOWN - Leállítja az operációs rendszert (de a gépet nem kapcsolja ki). Windows rendszer alatt ha minden igaz, sikeres leállítás után kapsz egy "Mostmár kikapcsolhatja a számítógépet" jellegű üzenetet.
SD_POWERDOWN - Számítógép kikapcsolása, ami NEM foglalja magában az operációs rendszer helyes leállítását. Ennek következményei rendszerfüggőek.
SD_SHUTDOWN, SD_POWERDOWN együtt - Ez lényegében a 'rendes' leállítás amit a WIndows is végez, először leállítja az operációs rendszert, majd kikapcsolja a gépet magát.
SD_FORCE - Erőltethetsz egy folyamatot, például a leállítást, ergo figyelmen kívül hagyja a különböző megerősítést váró alkalmazások kérését (pl elmentetlen módosítás egy szerkesztőben)
SD_FORCEHUNG - Ha jól értlemezem, ez arra használható, hogy reakciót válts ki a rendszerből, ha megakadna (fagyna). Nem teljesen tiszta ez hogyan működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!