Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban hogyan lehet megoldani,...

C#-ban hogyan lehet megoldani, hogy a fel le nyillal is lehessen az előző, következő vezérlőre lépni és enterrel is? .

Figyelt kérdés
Tőbb textbox, pár combobox ill. datetimepicker van. Csak a textboxnál kellene a fel-le léptetés. A csak szám bevitelt melyik eseményhez célszerű hozzárendelni?
2019. jún. 22. 21:52
 1/2 anonim ***** válasza:

A csak számot úgy oldanám meg, hogy egy property kapná meg a textbox értékét, amennyiben csak számot tartalmaz, ha nem, a property maradna null és messagebox vagy egyéb módon üzenet a felhasználónak.

A vezérlőkhöz hozzárendelném a KeyPressed eseményt (nincs előttem a VS, nem tudom a pontos nevét), de lehetőleg mindhez ugyanazt, a metódus meg azt csinálná, hogy amennyiben van következő vezérlő, arra dobná a kurzort.

Nagyon-nagyon-nagyon kezdő vagyok, csak agyalgatok itt!!! :)

2019. jún. 23. 07:07
 2/2 A kérdező kommentje:

A numerikus értéket így csináltam a KeyPress-ben:

if (!char.IsControl(e.KeyChar) && !char.IsDigit(e.KeyChar) && (e.KeyChar != ','))

{e.Handled = true;}

if ((e.KeyChar == ',') && ((sender as textBox).Text.IndexOf(',') > -1))

{e.Handled = true;}

Ez mükszik, csak nem tudom, hogy így kell e.

Az Enter a KeyDown-nál:

if ((e.KeyData == Keys.Enter) || (e.KeyCode == Keys.Tab) ) {

e.SuppressKeyPress = true;

SelectNextControl(ActiveControl, true, true, true, true);}

Ez is mükszik, de ezt minden textbox-hoz be kell írni és biztos van univerzális megoldás is.

Ez alapján próbáltam a nyíl billentyűket is, de nem igazán akar működni:

if (e.KeyCode == Keys.Up) {

this.SelectNextControl((Control)sender, false, true, true, true);}

2019. jún. 23. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!