Hol találok informatikus programozót aki segít a gondomon?
Egy online oldalon dolgoztam, ahol a tulaj jobb keze voltam. Hónapokig egyedül vittem az oldalt. Aztán jött egy új tag és az a munkatársam
fondorlattal kicsalta a tulajtól az adatokat és elfoglalta az oldalt.
A tulajt és engem is kidobott az oldalról! Jómagam 7 éve dolgoztam az oldalon.
Elvette a megélhetésemet, a munkámat. Ez már az 5. hete tart.
Ez idő alatt sikerült visszafejteni a kezelőfelületen a jelszót, a felh.név is megvan, viszont csak 1 adott IP-vel lehet belépni.
Az oldalon sokan megkerestek, hogy rohamosan megy tönkre az oldal, a tag tönkreteszi és semmit nem tudok tenni, mert adminból lefokozott tagra!
A 7 éves munkámat folyamatosan törli és a maga nevén teszi ki az én munkáimat az oldalra.
Rendőrségi feljelentést tegyél.
Amit csinált bűncselekmény.
Kérd a tulajtol, hogy irjon a tàhhelynek és kérj PHPMyAdmin-on keresztül hozzàférést. Innentöl mindent vissza tudtok àllitani, töröld a teljes hozzàférését az oldalhoz. Jobb nincs, hacsak az oldalatokon nincs véletlen valami pl. SQL injekcios sérülékenység. Utobbi sem jöhet àtlag esetben szoba -ehhez a tulaj iràsos engedélye kell, hogy pl. kali linuxal tesztelnéd ezt. Innentöl ha bàrhol ki tudod hasznàlni màr egyszerü SQL utasitàsokkal lefokozhatod/törölheted jogosultsàgait, magadnak meg adhatsz admin jogokat a megfelelö tàblàban. Azonban mint mondtam szükséges a tulaj iràsos engedélye, mindaddig ez is büncselekmény -mint az amit ez a tag elkövet. A tulaj menjen rendörségi feljelentést tenni, és irjon a tàrhelyszolgàltatonak, hogy adjanak PHPmyAdmin mysql hozzàférést az oldalhoz vagy simàn valamilyen SQL hozzàférést ami a tàrhelyen elérhetö. Utàna a problémàtok megoldodik, az illetö meg börtön/pénzbirsàgnak nézhet elébe. Màs megoldàs nincs. A SQL injekcio ha van valami ilyen hiba az oldalban fontos, hogy csak akkor hasznàlhato ha van rà engedélyed, addig ez is büncselekmény.
Most, hogy hogy fejtettétek vissza a kezelöfelületen az oldalt az nagyon homàlyos nem valami biztato szàmomra, de kétlem, hogy 1 ip-s hozzàférés lenne -mert a mai napig van dinamikus ip hasznàlat és DS-Lite technologia -utobbi különösen UPC internet esetében -ergo több egymàstol független szàmitogépnek is lehet azonos ipv4 cime, igy ezt én nem tartom értelmes biztonsàgi mechanizmusnak. A sajàt hozzàférését is el fogja vesziteni idövel ezen felül.
Mivel ez nem éppen a teljesen legális terület, nem olyan egyszerű a helyzet, és max. tanulni lehet belőle...
Szerződés nélkül (bíróságon hasznos szerződésről beszélek, nem sajtpapírról) nem dolgozunk semmit senkinek.
Verziókezelő nélkül nem írunk semmit. Ha lenne (és nálad lenne), megcsinálhatnátok ugyanazt, aztán kezdjen magával, amit akar.
Biztonsági mentés nélkül nincs szolgáltatás. Ha lenne, abból még az induló új szolgáltatást adatokkal is fel lehetne tölteni..
Valami domain alatt megy, nem? Az is az övé lett? Ejnye.. Ha meg nem, mire vártok? Lőjjétek le a domain-t.
De meg is verhetitek, hátha abból ért :-)
"amit ha szigorúan nézünk szintén legális"
Mert még mi a legális? Vagy nem értem. Ennek az oldalnak semmi értelme.
HA pedig illegálist akartál írni, akkor az pontosan mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!