Ha komolyan veszi az ember és elkezdi tanulni magától az egyik programnyelvet, akkor kb mennyi idő alatt juthat el arra a szintre, hogy munkát is vállalhasson?
Egy programnyelvvel nem lehet munkát vállalni. Iszonyú kis részét fedi le a szükséges tudásnak.
Olyan mintha azt kérdeznéd, hogy ha komolyan vsszi az ember a C-dúr skálát, akkor hány év múlva léphet fel közönség előtt.
Az egyik nagy hátrány, hogy a cégeknek mivel bizonyítod, hogy tudsz is, ha nincs papírod? Jelenleg ebben a helyzetben vagyok én is, már tanfolyamon, de az még bőven folyamatban van...
A tanfolyamokkal az a baj, hogy szerény véleményem szerint a dolgozó embernek időben az OKJ a legelérhetőbb, de az harmatgyenge. Ott nemigen lesz szó algoritmusokról, programozási módszerekről. Főleg az iskolarendszeren kívülieknél.
Elég jó szintre el lehet jutni egyedül, ezt a saját példámból tudom és a neten sok forrás van. Látsz kódokat is, olvashatsz arról is, mit hogy kell és miért úgy.
Viszont ennek ellenére javaslom, hogy keress lehetőleg egyetemet vagy bootcamp-et, legvégsőbb esetben iskolarendszerű OKJ-t (mindjárt itt az ősz, indulnak), legeslegvégsőbb esetben iskolarendszeren kívülit.
"... a cégeknek mivel bizonyítod, hogy tudsz is, ha nincs papírod?"
Próbaidővel.
Ugyanis a szénné papírozott diplomás frissen szabadultak egyre nagyobb része belefullad a mély vízbe.
# 4
Nemhogy a próbaidőig nem jutsz el, hanem interjúra se. Ez az ő szempontjukból érthető, nem akarják a saját idejüket rabolni.
"... a cégeknek mivel bizonyítod, hogy tudsz is, ha nincs papírod?"
Hobbiprojektekkel? Állásinterjún szakmai kérdésekkel?
" nem akarják a saját idejüket rabolni."
A legjobban a gyakorlat nélküli tudatlan és tehetségtelen diplomásokkal rabolják az idejüket és legfőképpen a pénzüket akiket felvesznek.
#7:
És akinek már van valamicske gyakorlata programozás terén, mert középiskolában emelt óraszámban, tökre normálisan tanították neki a programozást [C#, Pascal, algoritmusok, számítástechnikai alapismeretek] és otthon is gyakorolt, meg egyetemen is voltak olyan jellegű órái (PostgreSQL, Python [OOP-ig]), ahol szintén odafigyelt és tanult, illetve talál olyasvalakit, aki mentorálja, annak mennyire rövidül le ez az 1 év?
Mondjuk én 1 évnél még nem tartok, de közeledek hozzá.
Addig el kell jutni, hogy az ember megmutathassa a hobbiprjektnek szánt valamijeit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!