Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozok csak hetkoznap...

Programozok csak hetkoznap dolgoznak/dolgoztok?

Figyelt kérdés

Ha hetvege is munka az plusz penz? Marmint dupla? Vagy ez nalatok,hogy van?

Junior php fejleszto vagyok egy nagy IT cegnel, es most egy olyan projekten dolgozunk ahol majd elvileg kell hetvegen is dolgozni akar otthonrol, de kell.

Egyelore meg nem szoltak a HR-rol hogy ez mi..

Ti ugya azert az alapert dolgoznatok hetvegen is?

2019. máj. 1. 07:05
 1/5 anonim ***** válasza:
13%
Olvasd el a szerződées (mert eddig nyilván nem tetted) ahol le kell legyen írva, hogy ilyen esetben mi a megállapodás. Ha semmi nincs róla, akkor meg a munka törvénykönyve a mérvadó.
2019. máj. 1. 07:17
 2/5 anonim ***** válasza:
71%

ha nem fizetik meg pluszba és szakmailag nem éri meg, akkor nem tolnám pluszban a főállást

értsd ha unalmas monoton dolgokat kell csinálni (sajnos néha ilyen is van), akkor nem csinálnám

főállásban én is PHP fejlesztő vagyok egy nagy cégnél, hobbi szinten és másod állásban viszont játékfejlesztéssel foglalkozom

játékfejlesztést tolom este, hétvégén, ünnepnap...bármikor, webet csak ha olyan projektről van szó, főállást ritkán tolok munkaidőn kívül

viszont ha olyan a csapat, feladat, pénz, vagy épp a szakmai kihívás/fejlődési lehetőség, akkor tolnám saját időben is

2019. máj. 1. 07:18
 3/5 anonim ***** válasza:
71%
Ha ledolgoztad a heti 40 órát, akkor az túlóra. Nézd meg a szerződést, van-e szó benne túlóráról!
2019. máj. 1. 07:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Nyilvan atneztem a szerzodest, fix heti 40 ora van benne, nincs tulorarol semmi kitetel, es azert is irtam hogy a hr nem jelzett meg esetleges modositas miatt..

De azert koszi a valaszt

2019. máj. 1. 07:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az volt, hogy hétvégére és ünnepnapra dupla bér járt, míg a hétköznap összegyűlt túlórára másfélszeres. A főnök azt mondta, hogy elvileg ez volt a törvény. Nem néztem utána, de a fizupapíron is megjelent a plusz összeg. Ez a hivatalos, elrendelt túlóra.

A nem hivatalosnál, ha összegyűlt egy nap, akkor azt jegyezték és kivehettük szabadnapnak békésebb időkben. Ilyen akkor volt, amikor a havi túlóra meghaladta a legális maximumot. Amúgy bedőlt a projekt :)

2019. máj. 1. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!