Ti miben programoztok PHP-t?
Mostanáig Notepad++ -t használtam, de ha leakartam tesztelni akkor FTP-n keresztül egy szerverre dobtam fel.
Múltkor voltam az egyik egyetemen és láttam hogy ők ott egy komplett csomagot (vagy mit) használnak, egyenesen a programban futtassák le amiben írják. (Nem Xampp és localhost valamik)
Mi ezeknek a neve?
Korábban Komodo Edit-et használtam, most Atom-ot. Nagyon jó, végletekig testre szabható, milliónyi plugin van hozzá. Hátránya, hogy szereti zabálni a memóriát.
De egyébként PHP fejlesztést miért nem Linuxon?
Linuxot mindig is utáltam, írogasson parancsokat aki rá van utalva... Elég írni a PHP, HTML és CSS kódokat...
Időt szeretnék megspórolni és ehhez csak a Windows jó.
Megpróbálom akkor az Atom-ot, már nagy plusz neki hogy fekete a háttere és este szemkímélőbb, köszi! :)
Nem értem miért nem szeretik a programozók a linuxot. :D Legjobb...
Én a Win-t csak játékra használom.
Ott van a:
- CentOS (szervernek)
- ArchLinux (deskopnak)
- Ubuntu (szervernek)
^^
"Linuxot mindig is utáltam, írogasson parancsokat aki rá van utalva"
Mikor használtál utoljára Linuxot? 20 éve? Mert ma már kb. soha nem kell a konzolt elővenni, hacsak azért nem, mert egy gyakorlott felhasználónak gyorsabb rajta elintézni sok dolgot.
A mai GUI és programok már mindent elintéznek. Nem kell többször konzolparancsokat gépelni, mint Windowsban!
PHP-hez ezerszer jobb a Linux, mert minden alapból be van építve.
Múlthéten próbáltam, apt get update? Vagy mit kellett, aztán másik sor megint hogy telepítse a programot amit akartam...
Ha lehúztam valami program csomagot nem tudtam kicsomagolni.
Mindegy...
Ettől nem a Linux a rossz, csak max nem értesz még hozzá eléggé.
Nem muszáj apt-get, ott van a Synaptic, amivel nem kell parancsokat gépelni. Hogy a programcsomag nem települt, az lehetett azért, mert nem a megfelelőt töltötted le (pl RPM-et Debian alapú rendszerre) vagy nem úgy álltál neki a telepítésnek, ahogy kellen (pl forrásalapú csomagot nem elég csak kicsomagolni, hanem le is kell fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!