Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ti miben programoztok PHP-t?

Ti miben programoztok PHP-t?

Figyelt kérdés

Mostanáig Notepad++ -t használtam, de ha leakartam tesztelni akkor FTP-n keresztül egy szerverre dobtam fel.

Múltkor voltam az egyik egyetemen és láttam hogy ők ott egy komplett csomagot (vagy mit) használnak, egyenesen a programban futtassák le amiben írják. (Nem Xampp és localhost valamik)

Mi ezeknek a neve?

2019. ápr. 29. 00:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Amit láttál, az valószínűleg a PHPStorm, egyébként én is notepad++-t használok xamppal, nekem sokkal barátibb.
2019. ápr. 29. 00:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Én XAMPP-ot / WampServer-t használok, és Visual Studio Code-ban írom a kódot.
2019. ápr. 29. 07:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Korábban Komodo Edit-et használtam, most Atom-ot. Nagyon jó, végletekig testre szabható, milliónyi plugin van hozzá. Hátránya, hogy szereti zabálni a memóriát.

De egyébként PHP fejlesztést miért nem Linuxon?

2019. ápr. 29. 10:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Linuxot mindig is utáltam, írogasson parancsokat aki rá van utalva... Elég írni a PHP, HTML és CSS kódokat...

Időt szeretnék megspórolni és ehhez csak a Windows jó.

Megpróbálom akkor az Atom-ot, már nagy plusz neki hogy fekete a háttere és este szemkímélőbb, köszi! :)

2019. ápr. 30. 17:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem értem miért nem szeretik a programozók a linuxot. :D Legjobb...

Én a Win-t csak játékra használom.

Ott van a:

- CentOS (szervernek)

- ArchLinux (deskopnak)

- Ubuntu (szervernek)

^^

2019. ápr. 30. 23:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Linuxot mindig is utáltam, írogasson parancsokat aki rá van utalva"

Mikor használtál utoljára Linuxot? 20 éve? Mert ma már kb. soha nem kell a konzolt elővenni, hacsak azért nem, mert egy gyakorlott felhasználónak gyorsabb rajta elintézni sok dolgot.

A mai GUI és programok már mindent elintéznek. Nem kell többször konzolparancsokat gépelni, mint Windowsban!

PHP-hez ezerszer jobb a Linux, mert minden alapból be van építve.

2019. máj. 1. 08:10
 7/8 A kérdező kommentje:

Múlthéten próbáltam, apt get update? Vagy mit kellett, aztán másik sor megint hogy telepítse a programot amit akartam...

Ha lehúztam valami program csomagot nem tudtam kicsomagolni.

Mindegy...

2019. máj. 2. 16:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Ettől nem a Linux a rossz, csak max nem értesz még hozzá eléggé.

Nem muszáj apt-get, ott van a Synaptic, amivel nem kell parancsokat gépelni. Hogy a programcsomag nem települt, az lehetett azért, mert nem a megfelelőt töltötted le (pl RPM-et Debian alapú rendszerre) vagy nem úgy álltál neki a telepítésnek, ahogy kellen (pl forrásalapú csomagot nem elég csak kicsomagolni, hanem le is kell fordítani.

2019. máj. 2. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!