Pythonban hogy kell leírni az alábbi szövegrészt?
"
Szia, ezt mindenképp írd le a programba: \n”' "'b
Oké, rendben. :))
"
(Az alsó és felső idézőjel csak azért van, hogy megmutassa mit szeretnék gyakorlásképpen beírni a programba. De ugyebár a halmozott aposztrófok miatt a program nem olvassa be.)
\ jellel kivédheted az " jelentését és ténylegesen szövegként kerül be:
print "Szoveg \"idezet\" itt vege"
#1 Köszi. Egy konkrét példát írnál nekem?
Illetve az létezik, hogy pár napja a program még nem fogadta el az ékezetes betűket, ma meg már igen? Nemrég a "kagyló" szót úgy adta ki, hogy az ó helyére egy kisebb-nagyobb jelet írt.
Amit az első írt, az jó megoldás, én is próbálkoztam vele, de úgy sem ment. Ugyanis én nem csak sima idézőjelet írtam. :)
A konkrét nehézség a szövegben, hogy az alábbi karaktereknek is le kell lenniük írva egymás után: \n" ' ' "b
Most szóközzel elválasztottam a halmozott aposztrófokat. A lényeg, hogy a macskaköröm és az aposztróf egymás mellett vannak úgy, hogy előttük ott van egy \ jel. Tehát a lényeg, hogy a
\n" ' ' "b
és a
\n" ' " 'b
karakterek legyenek leírva.
használj három dupla idézőjelet, így nem zavar be a több sör, sem a szimpla idézőjelek
s = """igen
ez
így
működik
"még ez" is
'meg persze' ez is
meg ez ``` is"""
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!