Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy érettségivel jelentkezni?

Egy érettségivel jelentkezni?

Figyelt kérdés
Első sorba azoktól szeretném választ kapni akik már el tudtak helyezkedni ebben a szakmában. Most fogok érettségizni és rendszergazdai szakon voltam amivel őszintén nem sok mindenre mentem. Egy kevés c#, hálózati eszközök kezelése, html+css illetve rengetek elavult elméletet tanultam. Ami megfogott az leginkább a programozás..egy kis idő kellett mire rájöttem, hogy amit c#-ba elbohóckodtam az nem volt programozás. Leginkább ezt onnan vettem észre, hogy ha belekezdtem egy másik nyelvbe akkor hamar meguntam mert nem tudtam sokra menni vele. Viszont mikor az alapokat újra vettem és az objectum orientációba is elmerültem nagyon könnyen tanulok újabb nyelvet. Az angolal az a baj, hogy hallás utáni értés nagyon gyengén megy és a beszédem se a leghelyesebb...viszont amiket eddig tanultam azt mind angolul tanultam és szoktam is olvasni angolul. Linux disztribúciókkal is foglalkozni kezdem mint asztali pc-n úgy szervereken is (debian, ubuntu, arch). Adatbázisból a mysql-t használtam eddig. Nyelveket amit használtam: c#, php, js. A kérdés leginkább az lenne, hogy el tudok ilyen tudással helyezkedni nagy városokban? A fizetés annyira nem érdekelne csak egy olyan helyre szeretnék bekerülni ahol az idegen nyelvet tanulhatom és újabb programozási ismeretekre tehetek szert. Esetleg valaki így tudott-e elhelyezkedni az elmúlt 5 évben? Ha valaki még írna is tudna cégeket azt nagyon megköszönném! :) A válaszokat előre is köszönöm :)

2019. márc. 6. 17:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Dehogyis.
2019. márc. 6. 17:59
 2/14 anonim ***** válasza:
üzemeltetési területre hamarabb bejutsz középfokú szakmai végzettséggel
2019. márc. 6. 18:09
 3/14 anonim ***** válasza:
42%
Angolul folyékonyan kell beszélni, anélkül esélyed sincs, és értened kell a dolgodat, mindent tudnod kell, amit kérnek.
2019. márc. 6. 18:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Jó angol nélkül még diplomával se vesznek fel sehova. Az létszükséglet ebben a szakmában.
2019. márc. 6. 18:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Légyszíves írj egy algoritmust, ami 0-100 közötti random generált számokkal feltölt egy 3-dimenziós 10x8-as méretű tömböt úgy, hogy nem lehetnek a tömbben azonosak a számok. Ez elég sokat elmondana, hogy mennyire tudsz programozni, de nem akarom lelőni a poént, hogy miért. :)
2019. márc. 6. 21:11
 6/14 anonim ***** válasza:

"3-dimenziós 10x8-as méretű tömböt"

Egy 3 dimenziós tömb nem lehet 10x8 méretű, ugyanis az csak 2 dimenzió.

Úgyhogy ez a hatalmas feladat inkább csak rólad árulta el, hogy mennyire értesz hozzá.

2019. márc. 6. 22:40
 7/14 anonim ***** válasza:
2-dimenziósat írtam, de 3 lett. A poén az lett volna, hogy könnyű olyan algoritmust írni, ami percekig tud futni, mert a végén már csak alig néhány választható szám marad és csak nem akarja kigenerálni a random fgv. Kb. minden második-harmadik kezdő megírja ezt.
2019. márc. 6. 22:45
 8/14 anonim ***** válasza:
*akartam írni
 9/14 anonim ***** válasza:

#6: én is gondolkoztam ezen

a 8x10 mátrix eleve 80 van szám tehát mindegy mekkora a 3. dimenzió (lehet akár 2) nem lehet feltölteni unique számokkal

10/14 anonim ***** válasza:
akkor viszont semmi értelme a feladatnak, biztos hogy pár másodperc alatt kigenerálja mégha 100-ból csak 10 az elfogadható szám (ami még nem volt)
2019. márc. 6. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!