Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol az igazság, milyen tudássz...

Hol az igazság, milyen tudásszinttel vesznek fel embert programozónak?

Figyelt kérdés

A skála alja a szinte 0 tudás, a Hello, World, a teteje pedig az, hogy nagyjából csak egyetemmel van esély, esetleg Boot Camp-pel.

Én jelenleg C#-ot és SQL Server-t tanulok, C#-ban tisztában vagyok az OOP alapjaival, interfészek, listák, mindenféle. Sok homályos folt van, de egyre több dolgot értek meg. Koncz Balázs és Reiter István könyveiből, Microsoft Docs anyagok (tök jók, átfogóak), sokszor segített a Stack Overflow, amikor megakadtam. Egyik ismerősöm most átnezte néhány kódomat (egyszerű konzolalkalmazások, de már elég sok mindent tartalmaztak). Volt, amihez csak továbbfejlesztési javaslata volt, mert jó lett, nem tartalmazott elvi hibát.

SQL Server ismerős segítségével illetve a lekérdezéseket gyakoroltam a W3 Schools oldal alapján.

OKJ-ra is járok.

Borzalmasan sokat tanulok munka mellett, voltaképp minden nap, valamennyike szociális élet mellett.

Az ismerőseim biztatnak, sőt. Nomeg nem véletlenül segítenek is.

A gyk alapján azonban inkább elszomorodok, bár nem lehet kiigazodni a véleményeken.

Nő vagyok, nem tudom, ez ma még számít-e. :D

2019. febr. 15. 21:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én C# programozó voltam, egyetemet ott hagyva és felvettek céghez.

Egyik ismerősöm 0 angol tudással elment fejlesztőnek. Sose gondoltam volna hogy bárhová is felveszik, hiszen 0 mutivációja volt, nem tartozik az értelmesebbek kategóriájába, de felvették. Tudásra se volt sok neki.

Itt Magyarországon a gyakornoki szó hétköznapi beszédben eggyé vált a szakmai gyakornoki pozícióval. Maga a gyakornok az tényleg azt jelenti, hogy kezdőként odamész. A szakmai gyakorlat pedig az, hogy egyetemi hallgatóként mész. Sajnos az álláshírdetésekben is gyakornokként hivatkoznak az egyetemiekre, ezért nehéz megkülönböztetni őket.

Szerintem szerencsén múlik, tudnod kell magadtól összerakni programokat, tanulhatsz is design patterns-eket, azt ha tudod, már egy jó lépés. Sok interjún erről kell beszélned. Felmérni meg csak ilyen hello word nehézségű feladatot szoktak kérni táblán.

2019. febr. 19. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!