Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért dob ki hibát a python?...

Miért dob ki hibát a python? Képernyőkép az alábbiakban.

Figyelt kérdés
[link]

2019. febr. 14. 08:53
1 2
 11/13 tabaki ***** válasza:
77%
Sajnállak. Pont azt mutatod, amire az előző hozzászólásomban lelkiismeretesen felhívtam a figyelmedet, és még egy képernyőmentésen is illusztráltam: Az Idle-be való beíráskor az, hogy a sor elején kezdesz, nem azt jelenti, hogy az előző if alatt kezdesz, hanem, hogy a sor elején. Az első két sor prompt-jele nem számít, ott az a sor eleje, tehát sem az első sorok, sem az elif előtt nincs behúzás, és slussz. A fordítót nem érdekli, hogy te milyen művészien illeszted egymás alá a sorokat, csakis a behúzásokat számolja. De ha ez esetleg nem lett volna érthető, közöltem (és szintén bemutattam) a gyógymódot is: Ne a boldogtalan Idle programot indítsd el, hanem közvetlenül a Pythont, mégpedig a python szó parancssorba való begépelésével, ahogyan a kép is ábrázolja, a könyv is elsőként javasolja, és ahogyan azt a láthatólag nem grafikus, hanem karakterképernyős ábrák is alátámasztják. A második képemen láthatod, hogy a könyv szövegének betű szerint megfelelően jelenik meg a >>> főprompt meg a ... alprompt. Ehhez képest elég furcsa, hogy három és fél órával később még képmutogatásra fecsérled az egyszeri, drága életedet. Értsd meg, mit jelent egy sor behúzása a fordító számára, és harmadik screenen már ne szemléltesd ugyanazt a melléfogást, amelyre mellesleg a python is egyértelműen felhívta a figyelmedet. Egyébként pedig: Swinnen könyve nem rossz, de az általa használt verzió messze van a naprakésztől. Ennek nem biztos, hogy az a helyes megközelítése, hogy a még életben tartott, de már leáldozóban lévő kettes változatot tanulod meg, hogy módosítás nélkül fussanak a programok. Mire használható tudást szedsz össze, már csöndesen ki fog kopni a használatból. Ehelyett én azt ajánlom, hogy használd inkább a hármast, és amikor valami nem a könyv szerint működik, nézz utána, mi a modernebb módja. Nem lesz túl sok ilyen -- lehet, hogy a könyvnek mondjuk a feléig-háromnegyedéig nem is találkozol egyéb különbséggel, mint a print eltérő használata. Ez nem egészen fél perces tanulással letudható, a későbbiekben meg már úgysem esel kétségbe minden apró marhaság miatt.
2019. febr. 15. 02:47
 12/13 A kérdező kommentje:

Úgy csináltam ahogy írtad. Jó lett.

[link]

2019. febr. 15. 04:52
 13/13 A kérdező kommentje:

A telefonon jobb, ott nem fapados.

[link]

2019. febr. 15. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!